Így készíts egészséges fagylaltot házilag

1.Epres joghurtfagyi

Fél kiló fagyasztott epret tegyél turmixba. Adj hozzá ízlés szerint egy-két evőkanál juharszirupot, és turmixold össze. Ezután tégy hozzá 150 ml erősen lehűtött, natúr vagy görög joghurtot, és turmixold tovább, míg krémes állagot nem kapsz. Rögtön töltsd pohárkákba, és frissen kínáld.

2.Banános vegán csokifagyi

Glutén- és tejtermék-mentes fagyi, amihez 4 db nagyon érett banánra van szükséged. A banánt hámozd meg, karikázd fel, és a karikákat fagyaszd le úgy, hogy ne fagyjanak egymáshoz, ez ugyanis megkönnyíti a turmixolást. Egyszerűen tedd egy tálcára fektetett zacskóba a karikákat, így ez könnyen kivitelezhető. A megfagyott banánkarikákat tedd turmixgépbe, adj hozzá 2 evőkanál holland kakaóport, 120 ml mandulatejet, 2 evőkanál mézet vagy juharszirupot. Turmixold össze magas fokozaton, és máris tálalhatod desszertes poharakba! Díszítheted étcsoki-forgácsokkal.

3.Banános-fahéjas fagyi

Ehhez a fagyihoz végy 4 darab nagyon érett banánt, karikázd fel és fagyaszd le ezt is úgy, hogy a karikák ne fagyjanak egymáshoz. A fagyott banánkarikákat tedd turmixba, adj hozzá kb. fél deci tejet vagy kókusztejet, 1 teáskanál fahéjat és pár csepp vaníliaaromát. Turmixold össze, és frissen tálald! A banános fagyik remek kálium- és rostforrások, a fahéj pedig természetes gyulladáscsökkentő.

Házilag készített fagyidat számtalan variációban elkészítheted ízlés szerint, és bármilyen fagyasztott gyümölccsel gazdagíthatod. Ettől a fagyitól biztosan nem lesz bűntudatod, hiszen hozzáadott cukor nélkül készülnek, ráadásul nem kell többé vadásznod glutén- vagy laktózmentes fagyikra sem. Magas rosttartalmuk fokozza a jóllakottságérzést, ami elősegíti a sikeres fogyókúrát.

Extra tippek:

  • Egy evőkanálnyi chia maggal még tovább növelheted a házi fagyik rosttartalmát!
  • Ha tökéletesen cukormentes, egészséges édesítőszerre vágysz, használj folyékony Steviát a fagyikhoz.
  • A krémes állagot fokozhatod avokádóval vagy kókuszvajjal.
  • Feldobhatod a fagyid mandula vagy pisztáciadarabkákkal is.
  • Tejtermék helyett bátran használhatsz mandula-, kókusz- vagy akár szójatejet is, de ha kávéfagyira vágysz, akkor instant kávét is tehetsz a babánalapú fagyiba.

 

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.