A hosszú élet titka a spirulina alga

A spirulina értékes tápanyagokat tartalmaz az emberi szervezet számára.A spirulina alga egy nagyon magas klorofill tartalmú növény. Koncentráltan tartalmazza mindazt, amire mindannyiunknak szüksége van a Földön a minőségi és kiegyensúlyozott élethez. Természetéből adódóan – a víz felszínén helyezkedik el – folyamatosan vízhez jut, olyan, mintha állandóan locsolva lenne.

A Spirulina alga elképesztően gazdag tápanyagforrás, a világ talán legértékesebb élelmiszere. Érdemes a lúgosításhoz is bevetni!

Spirulina alga lúgosító hatása

A Spirulina alga nagyon magas koncentrációban tartalmaz klorofillt, ennek köszönhetően rendkívül erős méregtelenítő hatással bír. A klorofill, azaz a zöld növényi színanyag másik fontos tulajdonsága az erős lúgosító képessége, mely segít, hogy a tested pH-szintje egyensúlyba kerüljön. A stresszes életmód, a feldolgozott élelmiszerek, az alkohol, a koffeines italok, a húsok mind szerepet játszanak a test elsavasodásában, mely jelentősen fokozza a betegségek kockázatát. Savtúltengés, gyomorégés esetén különösen javasolt a fogyasztása.

Spirulina alga adagolása

Spirulina algát beszerezhetsz kapszula, tabletta vagy por formájában. Napi ajánlott mennyisége 250 mg és 5000 mg között mozog, de általában a javasolt napi adag egy evőkanálnyi por vagy 5-6 db 500 mg-os tabletta vagy kapszula.

Spirulina alga felhasználása

A Spirulina algát por alakban belekeverheted turmixba, smoothie-ba, pesztóba, szószokba, főzelékbe, de akár egyszerűen megszórhatod vele a salátádat is. Ha eddig nem ettél, kezdjed kisebb adaggal a fogyasztását, és fokozatosan emeld a mennyiségét.

Három gramm Spirulina alga erősebb antioxidáns hatással rendelkezik, mint 5 adag zöldség! Nagyságrendekkel több vasat tartalmaz, mint a spenót, háromszor annyi kalciumot, mint a tej, és kétszer annyi fehérjét, mint a húsok. Minden esszenciális aminosavat tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége van. Sugárzásellenes hatású, csökkenti a test sugárzásterhelését, és segíthet a kemoterápia okozta szívkárosodás megelőzésében. Gátolhatja a korral járó memóriaromlást, betegség esetén erős roboráló hatású, és gyorsítja a gyógyulást Vérszegénység esetén is segítheti a vérképzést. Csökkentheti a stroke súlyosságát, mérsékli a káros koleszterinszintet. Ha pollenallergiától szenvedsz, akkor is érdemes fogyasztanod.

A Spirulina alga feltölt energiával, erősíti az immunrendszert, javítja a hangulatod, érdemes már reggel ezzel indítanod a napod.

A spirulina alga hatása

- Erősíti az immunrendszert, tehát sejtszinten segíti a szervezetedet.
- Kiváló antioxidáns, véd a káros szabad-gyökökkel szemben. Mindezt annak köszönhető, hogy magas a klorofill-tartalma. Védeni fogja a szervezetedet a rosszindulati daganatok kialakulásával szemben, sőt az ígéretek szerint a bőröd is később fog öregedni.
- Többek között fitotápanyag is, ami miatt támogatja az idegrendszert, így jobban fogsz tudni tanulni, koncentrálni. Támogatja a csontvelő és vérképződést, segít a sejtek regenerálódásában. Védi a májat és a vesét. Egészséges szinten tartja az emésztést.
- Koleszterincsökkentő hatást is tulajdonítanak neki. Aminek következtében védettebbek lesznek az ereid, kisebb lesz a gyulladás kialakulásának veszélye.
- Koncentrált formában tudod a szervezetedbe juttatni a tápanyagokat a spirulinának köszönhetően.
- Várhatóan javítani fogja a kötőszöveteid, bőröd rugalmasságát, segíteni fogja a hajad és a körmöd regenerálódását.
- Támogatni fogja a tüdőfunkciód megfelelő működését.
- Támogatja a szürke hályog elleni védelmet.
- Ha fogyókúrázol, abban is segítségedre lehet, ugyanis méregteleníti és lúgosítja a szervezeted, így hatékonyabbá válik a fogyókúrád.

Mit tartalmaz a spirulina alga

A többi táplálékként fogyasztott növény általában nem tartalmazza egy az egyben a számodra szükséges összes tápanyagot, aminosavakat. Ezzel szemben a spirulina alga mind a 8 szervezet számára szükséges esszenciális aminosavat tartalmazza.
Ráadásul tartalmaz nem esszenciális aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat is. Ennek köszönhetően minden szükséges tápanyaggal meg van támogatva a szervezeted, s mindez természetes forrásnak köszönhetően. Ráadásul ezt a kék-zöld algát nem feltétlenül kell eredeti formájában fogyasztanod, már kapszula formájában is hozzájuthatsz.

Spirulina alga: karcsúsít és megszépít

A Spirulina alga igazi superfood, hozzájárul szervezeted egészséges működéséhez, energiával lát el, és még a fogyást is elősegítheti. Tudd meg, hogyan!

Hogyan segít a Spirulina alga a fogyásban?

A Spirulinát por, tabletta vagy kapszula formájában szerezheted be, és egyszerűen beillesztheted a fogyókúrádba. A Spirulinának nagyon magas a fehérjetartalma, akár 70 százalékos is lehet, ráadásul sokkal jobban hasznosul a szervezetben, mint például a marhahús. Ez azért fontos, mert a jó minőségű fehérje elősegíti a teltségérzés fokozását, fokozza a zsírégetést, és támogatja a sovány izomtömeg fejlődését. Mindehhez rendkívül alacsony kalóriatartalom társul, egyetlen 250 mg-os kapszula csupán 1 kalóriát rejt. A Spirulina feltölt értékes tápanyagokkal, anélkül, hogy a kalóriák miatt aggódnod kellene.

Fontos ásványi anyagokat tartalmaz, köztük jódot is

Egy evőkanálnyi Spirulina alga 8 mg kalciumot, 2 mg vasat, 14 mg magnéziumot, 8 mg foszfort, és 95 mg káliumot tartalmaz. Mindezzel hozzájárul a keringési rendszer, az ideg- és izomrendszer valamint csontjaid egészségéhez. A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, és a Spirulina alga remek jódforrás. De légy óvatos. A napi ajánlott jódmennyiség felnőttek számára 150 mikrogramm, az algában azonban ennek akár 30-szorosa is lehet! Pajzsmirigy működési rendellenesség esetén kérd ki orvosod tanácsát.

Hajhullás ellen is bevetheted

Sajnos, sok esetben hiányoznak a mindennapi étrendünkből azok a nyomelemek, melyek szükségesek a bőr, a köröm és a haj szépségéhez. A Spirulinában található réz, cink, vas és B-vitaminok belülről táplálják hajad és bőröd szépségét, segítenek, ha a hajad hullik vagy töredezett. De érdemes a szokásos hajpakoló krémedbe is egy evőkanál algaport keverni, a hatás nem marad el!

Hogyan fogyaszthatod a Spirulina algát?

Természetesen tabletta vagy kapszula formájában is beveheted. Por alakban azonban belekeverheted smoothie-ba, turmixba, joghurtba, megszórhatod vele a salátádat, beleteheted a főzelékbe, levesbe, szószokba, vagy zöldséglébe. Bármilyen ételt gazdagíthatsz vele, ha azt akarod, hogy több legyen benne az értékes tápanyag extra kalóriák nélkül.

Spirulina alga por kapható a Vegan Foods Market webáruházban >>>>>>>>

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.