5 apró lépés, amelyektől egészségesebb lehetsz

 Vajon mindent megteszel annak érdekében, hogy egészségesen éljél? Mindenki szeretne javítani az egészségén, és ha neked is ez a célod, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, adunk 5 egyszerű tippet, ami biztosan pozitívan hat a szervezetedre.

Minden nap rohanunk, elfoglaltak vagyunk, és bár vágyunk az egészséges életmódra, nem mindig tudunk arra figyelni, hogy e szerint éjünk. A jó hír, hogy nem kell hatalmas fordulatot venned az életmódodban ahhoz, hogy egészségesebb legyél. Íme, 5 apró lépés, amitől biztosan egészségesebb leszel:

 

1.Felejtsd el a „fehér hármast”!

Zárd ki az étrendedből a fehér lisztet, a fehér cukrot és a fehér rizst. A feldolgozott, finomított élelmiszerek hirtelen emelik meg a vércukorszintet, fokozzák a cukorbetegség kockázatát, rontják az erek állapotát, és gyorsan hizlalnak. A fehér liszt, cukor és rizs üres kalóriák a test számára, gyorsan felszívódó szénhidrátok, melyek nem jelentenek értékes tápanyagforrást. Fehér liszt helyett válassz teljes kiőrlésű lisztet, rozslisztet, zablisztet, fehér rizs helyett barna rizst vagy más értékes gabonaköretet, hajdinát, kölest, quinoát, mert ezek az élelmiszerek nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkednek, hanem rostokban is. Márpedig a rostokban gazdag táplálkozás a hosszú élet egyik kulcsa. A fehér cukor helyett pedig használj eritriolt, xilitolt vagy steviát.

2.Egyél omega-3-zsírsavat!

A zsírosabb halak jelentős mennyiségben tartalmazzák, de ha vegán vagy, akkor fogyassz lenmagot , diót, repceolajat vagy chia magot, mert ezek a legjobb omega-3 növényi források. Az omega-3-zsírsav hiánya csökkenti a szellemi és fizikai teljesítményed, rontja a látást, növeli a vérnyomást és a koleszterinszintet, csökkenti a védekezőképességet, valamint fokozza a szívbetegség, szívritmuszavar és a stroke kockázatát is. Az omega-3-zsírsavak ráadásul a légszennyezés káros hatásait is csökkentik.

3.Igyál zöld teát!

A zöld teának annyi egészségvédő hatására derült eddig fény, hogy még felsorolni sem könnyű.  A zöld tea antioxidáns vegyületei csökkentik a daganatos betegségek, csontritkulás, cukorbetegség, stroke kockázatát, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumellenes, allergiaellenes és zsírégető hatással rendelkeznek. Az egyik legegyszerűbb egészségjavító szokás, amit bevezethetsz az életedbe, hogy minden nap megiszol legalább egy csésze zöld teát, vagy fehér teát. Utóbbi szintén zöld tea, de a növény legfiatalabb leveliből készül, és még több antioxidánst rejt, mint a zöld tea.

 

4.Cukros üdítők helyett vizet igyál!

Ez egy kötelező lépés, ha fogyni szeretnél, de az egészséged akkor is jobban jár, ha vízzel oltod a szomjad, ha ideális a testsúlyod. A cukros üdítőktől nem csak hízhatsz. A túlzott cukorbevitel fokozza az érelmeszesedés, magas vérnyomás, szívbetegség, cukorbetegség és még egyes daganatos betegségek rizikóját is. Ezzel szemben a tiszta és elégséges vízfogyasztás rendben tartja az anyagcseréd, az emésztésed, az egészséges agyműködést, javítja a koncentrációt és étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyad.

5.Ügyelj az aktivitás és a pihenés egyensúlyára!

Nagyon sokan végeznek ülő munkát, és annak ellenére, hogy egész nap ülnek, mégis annyira kimerítő a munkavégzés és az otthoni házimunka, hogy az esték ücsörgéssel, pihenéssel, tévézéssel telnek. Érdemes munka közben is félóránként felállni, és kicsit átmozgatni és kinyújtóztatni az izmokat, és több aktivitást becsempészni a mindennapokba. Ha nem tudsz edzésre járni, vagy otthon tornázni, akkor sétálj egy megállót, menj gyalog a közértbe, vagy használd a lépcsőt lift helyett. A kellő aktivitás mellett fontos, hogy a szükséges pihenésre is gondot fordíts, és meglegyen a napi minimum 7 órás nyugodt alvás.

Válts egészségesebb életmódra ezekkel a kis lépésekkel!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.