Mi a kapcsolat a menopauza ideje és a szívbetegség között?

A szakemberek 3081 nőt vizsgáltak, akik mind betöltötték már 60. életévüket. Mint kiderült, az első menstruáció és a menopauza között eltelt valamennyi év 3 százalékkal csökkenti a stroke kockázatát, mivel az ösztrogén védelmet jelent a szívbetegségek ellen.

Az már korábbi kutatásokból is kiderült, hogy az ösztrogén segít abban, hogy a vérerek rugalmasak maradjanak, megfelelően táguljanak és húzódjanak össze.

A vérerek nem megfelelő rugalmassága a szívbetegségek gyakori oka, és ez a probléma a menopauzán már átesett nők körében gyakori igazán.

A kutatás során a nők elmondták, mikor estek át az első menstruáción és mikor a menopauzán, és beszámoltak arról, hogy diagnosztizáltak-e náluk bármilyen szív- és érrendszeri, keringést érintő betegségeket. Ebből kiderült, hogy a 36-40 éven át tartó reprodukciós szakasz a leginkább ideális, ha a szívbetegségek kockázatának csökkentéséről van szó.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.