5 remek házi praktika horkolás ellen!

A horkolás nem csak egy kellemetlen tünet, de az egészségre is káros hatással van. Tulajdonképp a horkolást az okozza, hogy a torok részlegesen eldugul, így akadályozva a levegő szabad áramlását.Íme 5 praktika a horkolás ellen! A horkolás okai között szerepelhet egy allergia, az elhízás, és a felső légúti betegségek is. Sajnos a horkolást megszüntetni szinte lehetetlen, de van egy pár jól bevált házi praktika, amelyek csökkentik a horkolást.

Horkolás éjszaka

Allergia megszüntetése

A horkolás egyik fő oka lehet az allergia, így érdemes otthonunkból minden allergiát okozó környezeti tényezőt megszüntetni. Első lépésként egy orvos segítségével derítsük ki, mire is lehetünk allergiásak, kutyára, macskára, porra, vagy aktákra. Érdemes levegőszűrőt beszerelni a házba, és az ágyneműt is kicserélni, vagy gyakran cserélni a huzatot. Hetente egyszer törölgessük le az összes bútort, és jó alaposan porszívózzuk fel a szőnyeget, vagy padlót.

 

A fekvés is fontos lehet!

Legtöbbször csak akkor horkolunk, ha a hátunkra fekszünk. Épp ezért, hogy alvás közben ne feküdjünk hanyatt, kissé drasztikus módszerhez kell folyamodnunk. Varrjunk bele a pizsama felsőbe,vagy a lepedő alá, egy tenisz vagy golflabdát, így ha éjszaka hanyatt szeretnénk feküdni, a kényelmetlen nyomás miatt azonnal vissza is fordulunk.

Emeljük meg az ágyat!

Gyakran már az is elég a horkolás megszüntetéséhez, ha kissé megemeljük az ágy fejrészét, vagy egy magasabb párnát teszünk a fejünk alá.

Elhízás és a horkolás:

Ha az elhízás okozza a horkolást, kezdjünk bele egy diétába, és lehetőleg kerüljük a tejtermékeket, mert ezek gyakran vérbőséget okoznak a légző rendszerben, így idézve elő a horkolást.

Lefekvés előtt lehetőleg már ne fogyasszunk alkoholt, mert az ellazítja az izmokat, és még erősebb horkolást idéz elő.l

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.