Készítsünk házilag gyümölcsös peelinget!

 

Banános gyümölcsös peeling házilag:

Ehhez az arcradírhoz főként egy érett banánra, némi mézre, és egy érett papayára lesz szükségünk. A banán bársonyossá teszi bőrünket, a méz növeli a bőr nedvesség tartalmát, a papaya tisztítja és vitaminokkal  látja el a szöveteket. Minden bőrtípusra ajánljuk.

1 egész banánt és 3 evőkanálnyi papayát egy botmixer segítségével pépesítsünk össze, majd adjunk hozzá 2 evőkanál mézet és 2 evőkanál cukrot, vagy búzakorpát. Ha túl híg a keverék adhatunk hozzá még annyi búzakorpát hogy kenhető legyen a krém állaga.

Egy ecset segítségével vigyük fel arcunkra a pasztát, majd óvatos mozdulatokkal masszírozzuk át bőrünket vele. Kis idő múlva langyos vízzel mossuk le, és krémezzük be arcunkat.

Avokádó gyümölcsös peeling házilag:

Ez az arcradír száraz, érzékeny bőrűek számára ajánlott, az avokádó értékes olaja hidratálja bőrünket.

Vegyük egy érett avokádót, szedjük ki a magját egy villa segítségével, majd a húsát pépesítsük. Adjunk hozzá 1 evőkanál jó minőségű mézet, 1 evőkanál hamamelisvizet (gyógyszertárban kapható), és 3 evőkanál olívaolajat. Ha a paszta túl folyékony adjunk hozzá egy kevés zabpehely lisztet amíg kenhető masszát nem kapunk.

A peelinget vigyük fel bőrünkre, majd hagyjuk rajta 10 percig, végül  langyos vízzel öblítsük le.

Ezt olvasta már?

10 perces arcmasszázs otthon csodákat művel!

3 arcpakolás házilag, amelyek megszépítenek minket

3 remek gyümölcsös arcpakolás

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.