Intim bőrápolási tippek problémás bőrhöz

Neked is problémás a bőröd? Gyakran tapasztalsz irritációt, kipirosodást vagy akár kiütéseket az intim területeken? Egy profi szakember által, kímélő eljárásokkal végzett intim szőrtelenítés önmagában nem okoz kellemetlenséget – nem mindegy azonban, hogy milyen intim bőrápolási rutint választasz a két kezelés között. A jó hír, hogy egy kis extra figyelemmel és a megfelelő termékek használatával problémás bőröd is újra egészséges, puha és ápolt lehet. Cikkünkből megtudhatod, melyek azok a szempontok, amelyekre különösen oda kell figyelned az intim bőrápolás során.

Forrás: Freepik

A problémás bőr többeket érint, mint gondolnád, annak minden kellemetlen velejárójával együtt. Érzékenyebb lehetsz a különböző szintetikus kozmetikumokra, ráadásul bőröd nemcsak a túl kevés, de a túl intenzív tisztításra is reagálhat pattanásokkal, kipirosodással, szárazsággal vagy irritációval.

Ha te sem tudod, hol is kezdd az intim bőrápolási rutinod kialakítását, ne ess pánikba!

Az alábbiakban olyan egyszerű tippeket osztunk meg veled, amelyek problémás bőrtípus esetén is segítenek, hogy bőröd mindig ápolt, friss és egészséges legyen.

  1. Bőrtisztítás hatékonyan

Az intim területeken bőrödet is egészen máshogy kell ápolnod, mint az arcon, vagy a test más részein – a problémás bőr igényeire ráadásul extra figyelmet kell fordítanod. A tusoláshoz használt szappanokat és tusfürdőket el kell felejtened az intim területeken. A mindennapi tisztálkodáshoz ezek helyett használj savasabb pH-val rendelkező, kifejezetten erre kifejlesztett intim mosakodókat.

Válassz gyengéd összetevőket!

A szennyeződések és a felesleges olaj rendszeres eltávolításával sokat tehetsz a pattanások, kiütések megelőzéséért. Egy túl agresszív összetevőket tartalmazó termékkel vagy a kelleténél gyakoribb tisztálkodással ugyanakkor árthatsz is a problémás bőrödnek.

A túl erős, szintetikus tisztálkodószer kiszáríthatja a bőrt és irritációt okozhat, így végső soron csak súlyosbítja a bőrproblémákat. Éppen ezért érdemes olyan enyhe, illatmentes termékeket választanod, amelyek egyszerre táplálják és hidratálják a bőröd.

Fő az egyensúly!

Sokan hajlamosak túlzásba esni az intim bőrápolással kapcsolatban. A túl gyakori tisztálkodással azonban fordított hatást érhetsz el. Ne használj intim lemosókat napi egy alkalomnál többször, hiszen a bőröd viszkethet, szárazzá válhat. Ugyan a természetes olajok rendszeres eltávolítása fontos a bőröd egészségének megőrzésében, törekedj az egyensúly fenntartására az intim bőrápolásban!

  1. Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Hidratálás nélkül nincs hatékony intim bőrápolás, ez pedig különösen igaz intim szőrtelenítés előtt és után. Ha bőröd nem megfelelően hidratált, egy normális esetben fájdalommentes intim gyantázás is sérülésekhez vezethet. Éppen ezért fontos, hogy gyantázás előtti 3 napban fordíts extra figyelmet az intim bőrápolásra.

Számít a bőrtípus!

Míg száraz bőrödre kifejezetten ajánlottak a magasabb olajtartalmú, nehezebb hidratálók, zsíros bőrtípuson ugyanezek a termékek akár fokozhatják is a pattanások, gyulladások lehetőségét.

Problémás bőrödön mindig könnyű formulákat használj, amelyek egyszerre hidratálják és hagyják lélegezni bőrödet. A minőségi intim hidratálók segítenek megőrizni a nedvességet és hosszabb ideig tartó, intenzívebb ápolást biztosítanak. Így problémás bőröd is gyorsan fellélegezhet.

Milyen egy jó intim hidratáló?

Ne vedd félvállról a termékválasztást! Egy rossz minőségű, vagy nem a te bőröd igényeire szabott hidratáló nemcsak pénzkidobás, de akár súlyosbíthatja is a bőrproblémákat, és hosszan tartó bőrgyulladáshoz is vezethet. Ezekre a szempontokra mindenképp figyelj, amikor új intim bőrápolási terméket vásárolsz:

  • A hidratáló legyen bőrtípusodnak megfelelő;
  • mesterséges illat-, színezőanyagoktól és kőolajszármazékoktól mentes;
  • természetes, vegán alapanyagokból készüljön;
  • támogassa a bőr nedvességmegtartó képességét, és
  • legyen könnyű, jó felszívódású.
Forrás: Freepik 
  1. Válassz minőségi, vegán termékeket az intim bőrápoláshoz!

Sajnos számos intim kozmetikum tartalmaz olyan káros anyagokat, mint az alkohol, a mesterséges illatanyagok vagy a színezékek. Ezek az összetevők kiszáríthatják, irritálhatják a bőröd, hosszú távon ráadásul általános egészségedre is rossz hatással lehetnek. Új termék használata előtt érdemes minden alkalommal bőrtesztet végezned. Így biztos lehetsz benne, hogy a kozmetikumok nem okoznak allergiás reakciót.

A kellemetlen tünetek elkerülésének legbiztosabb módja, ha nem használsz szintetikus termékeket – hiszen ezek csak súlyosbítják a bőrproblémákat –, és természetes intimkozmetikumokra, valamint vegán szőrtelenítésre váltasz.

A Naturiti vegán intimkozmetikumai a kifejezetten problémás, irritációra hajlamos bőrt is gyorsan megnyugtatják. Az olyan növényi összetevők, mint a levendula, az aloe vera, a növényi hyaluron és panthenol azonnali felfrissülést és mély hidratálást nyújtanak bőrödnek, miközben gyengéden, mégis hatékonyan hidratálnak.

Összegzés

Az intim területeken bőrünk kifejezetten érzékeny, így érdemes különleges figyelmet szánnod az ápolására. A problémás bőr speciális odafigyelést igényel, hiszen akár egy rosszul megválasztott termék, vagy a túlzásba vitt intim higiénia is okozhat irritációt, pattanásokat, de akár bőrgyulladást is.

A hatékony intim bőrápolásnak mindig része kell legyen a bőr igényeire szabott tisztítás, valamint a mélyhidratálás. Ha neked is problémás a bőröd, érdemes vegán intimkozmetikumokat választanod. Ezek a termékek gyengéden ápolják bőröd, hogy az mindig selymes, egészséges és ápolt lehessen.

{X}

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.