Így lehet tökéletes szempillád

A szempillák igézővé teszik a tekintetet és gyönyörű szemeket varázsolnak, mégis míg a bőrünk ápolásának rengeteg figyelmet szentelünk, a szempillákkal sokszor mostohán bánunk. Hogyan adhatsz pilláidnak egy kis kényeztetést, hogy feltárják arcod szépségét?

Mit érdemes tudni a szempillákról?

Az emberi szempillák feladata, hogy távol tartsák a szemtől a szennyeződéseket és a port. Az alsó szemhéjon általában 75-80 szempilla található négy sorban, míg a felső szemhéjon 90-160 szempilla öt vagy hat sorban, amelyek életciklusa 4 és 11 hónap között mozog.

Mi árt a pilláknak?

A leggyakoribb problémák:

  • a szempillák elvesztése, 
  • az elmaradt növekedés,
  • a szárazság, illetve
  • a törékenység.

A gondokat többnyire a következők okozzák:

  • irritáló vagy szárító sminkösszetevők,
  • túlzott vagy szakszerűtlen sminkelés,
  • sminkallergia, illetve
  • durva smink- vagy műszempilla eltávolítási technikák.

A smink irritálhatja és károsíthatja a szempillatüszőket, ami túlzott szempillahulláshoz vezethet, de az is gyakori probléma, hogy a szempillaspirál kiszárítja a szempillákat, ami miatt törékennyé válnak.

A szempillaápolás alapjai

Légy gyöngéd a szempilláiddal! Válassz kíméletes sminklemosót, és olyan szempillaspirált, amelyet könnyű lemosni. Bármilyen szépek is a vízálló formulák bizonyos alkalmakkor, az eltávolításuk nem tesz jót a pilláidnak!

Tippek, hogy megőrizd pilláid egészséget

  • Hidratáld a szempilláidat E-vitaminnal vagy mandulaolajjal, hogy puhák maradjanak!
  • Táplálkozz egészségesen! Ha változtatsz az étrendeden, az hozzájárulhat a pillák egészségéhez. A hajnövekedést támogató és omega-3 zsírsavakat tartalmazó élelmiszerek – például a hal, a leveles zöldségek és az avokádó – beépítésével szempilláid megkapják a növekedéshez szükséges tápanyagokat.
  • Adj a szempilláidnak egy kis szünetet a szempillaspiráltól! A vastag szempillaspirálrétegek ugyanis nyomást gyakorolnak a szőrtüszőkre, és károsítják a szempillákat.
  • Használj szempillafésűt. Egy tiszta szempillaspirállal vagy egy szempillafésűvel keféld át gyengéden a szempilláidat felfelé irányuló mozdulatokkal, hogy kibogozd a szempillákat, amelyek ezáltal egyenesen nőhetnek. Segítségükkel ráadásul eltávolíthatod a pillákra tapadt szennyeződéseket is. 

Hogyan tehetsz szert tökéletes szempillákra?

Ha hosszabb, dúsabb szempillákat szeretnél, fordulj szempilla stylist szakemberhez, aki professzionális, minőségi eszközök, szempilla készletek, szempilla csipeszek segítségével  varázsol Neked ragyogó, dús pillákat, amelyek hosszú ideig látványosak maradnak. 

Fontos, hogy az elkészült szempilla további törődést igényel: használj szempillafésűt, és soha ne próbáld meg kihúzogatni a felépített pillákat, mert azzal ártasz a természetes pilláidnak. 

Válassz tapasztalt, lelkiismeretes, minőségi anyagokkal dolgozó szakembert, aki elkészíti számodra a tökéletes pillasort, és részletes tanácsokat ad az ápolásra vonatkozóan is, hogy gyönyörű pilláid minél tovább kiemeljék szemeid szépségét.

(X)

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.