Így együnk, hogy szép legyen a bőrünk!

 

Önmagában egyetlen tápanyag sem teszi bőrünket szebbé, ám ha helyesen kombináljuk őket, sokat javíthatunk bőrünk állapotán. Az első helyen a víz áll, hiszen folyadék nélkül bőrünk esem lesz üde és sima. A víz segít a bőrnek a megújulásában, a tápanyag ellátásban és a sejtek helyes működésében.

Ha nem iszunk eleget bőrünk kiszárad és ráncosodik, így érdemes naponta minimum hat-nyolc pohár vizet meginni. Viszont ha valaki rendszeresen testmozgást végez, vagy sok kávét iszik érdemes még több vizet inni, mert így szervezetünkből hamarabb távozik a folyadék. Főleg nyáron érdemes akár napi másfél két liter folyadékot meginni, hogy megőrizzük bőrünk rugalmasságát.

Nagyon fontos az antioxidánsok szerepe, és az E, C, vitamin. Ezek a vitaminok és az antioxidánsok késleltetik a bőr öregedését és hozzájárulnak a bőr védelméhez. A vitaminokat és antioxidánsokat úgy a legegyszerűbb bevinni szervezetünkbe, ha hetente rendszeresen eszünk gyümölcsöt és zöldséget, és kerüljük, a szennyezett levegőt helyette inkább sétáljunk nagyot erdőkben és friss levegőn.

 

Nézzük a legfontosabb vitaminokat, amelyek a bőr szépségéhez fontosak:

A vitamin: Alapvető vitamin, amely a szövetek fejlődéséhez szükséges ennek hiányában a bőr kiszárad és erősen hámlani kezd.A vitamint található a májban, a tojásfehérjében, a spenótban a sárga és őszibarackban.

Béta karotin: Az egyik fő antioxidáns, amely megvési bőrünket az erős káros napsugárzástól és lassítja nagymértékben a bőr öregedési folyamatát.  Leginkább élénk színű gyümölcsökben, sárgarépában és paradicsomban található meg, de a dinnye és a káposzta is tartalmazz bétakarotin.


C-vitamin: A bőr rugalmasságát adó kollagén keletkezéséhez fontos vitamin, amely segíti a sebgyógyulást és szintén megakadályozza az idő előtti öregedést. Legtöbbször citrus félékben, paradicsomban-paprikában vagy a kiviben található meg.

E vitamin: Szintén egy hasznos antioxidáns, amely a száraz bőr kialakulásban játszik szerepet, így akinek száraz a bőre ezt a vitamint vigye be szervezetébe, Megtalálható a hidegen sajtolt olajokban búzacsírába, magvakban és diófélékben.

Sajnos a súlyosabb bőr hibákat és betegségeket még egy kiegyensúlyozott étrend sem képes eltüntetni, de a rendszeres és változatos étkezéssel sokat tehetünk bőrünk fiatalságáért és szépségéért.

Ezt olvastad már?

3 szuper gyors filléres arcpakolás recept

A bőr és a szépség kapcsolata!

A bőrgyógyász tanácsa: az aknés bőr kezelése

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.