Hajbeültetés nőknek: néhány alapvető információ, mielőtt belevágna

Ha a kopaszodásról van szó, akkor elsősorban a férfiak jutnak eszünkbe, pedig számos nő is küzd ezzel a problémával. Nők esetében még kellemetlenebb a ritkuló haj, hiszen a dús hajkorona a szépség egyik szimbóluma, és ha ezt elveszítik, azzal együtt gyakran az önbizalmuk, az önbecsülésük is odavész. Sokan egyedül érzik magukat ezzel a problémával, pedig háromból egy nő küzd a hajritkulással, és majdnem minden nő megtapasztalja élete során a hajhullást.


A hajvesztés nőknél és a női kopaszodás

A hajhullás ugyanis - egy bizonyos mértékig - normálisnak tekinthető. Nagyjából napi 100 hajszál elvesztése még nem jelent problémát, és nem kell miatta orvoshoz vagy hajgyógyászhoz fordulnunk. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok hajszálunk hullik ki, vagy a hajunk, jellemzően a fejtetőn ritkulni kezdett, esetleg kopasz folt vagy foltok alakultak ki, akkor minél előbb keressünk fel egy orvost vagy egy hajgyógyászt. Hiszen minél előbb kezeljük  a problémát, annál több hajszálunkat őrizhetjük meg.

A nők kopaszodása másként zajlik, mint a férfiaké. Férfiaknál először a hajvonal kezd visszahúzódni, majd a fejtető kopaszodik, és végül kialakul a jellegzetes patkó alakú hajforma. A női hajhullás a férfiakéval szemben nem eredményez teljes kopaszságot a fejtetőn, és más mintázatot is mutat. Hölgyek esetében a fejen nagyjából egyenletesen ritkul a haj, és a kopaszodás nem a forgó területén, hanem a fejtető közepén vagy a választéknál indul el. Leginkább ez a diffúz kopaszodás jellemző, melynek mértékét a Ludwig-skála határozza meg. Kialakulhat a hajvesztés jellegzetes formája, a női mintakopaszság is, ami az androgenetikus alopécia következménye, (angolul Female Pattern Baldness). Az alábbi képen láthatjuk a női kopaszodás folyamatát:


 A hajhullás okai nőknél

Míg a férfiaknál 90%-ban az androgén alopécia okozza a kopaszodást, addig a nők esetében ennél jóval bonyolultabb a helyzet. Az ő hajritkulásukat számos probléma okozhatja, és sokkal nehezebben megfogható, mint a férfi típusú kopaszodás.

Nőknél ezért a hajbeültetés előtt mindenképp szükséges egy alapos kivizsgálás, amely során akár a kiváltó ok is feltárható.
Hölgyek esetében is megeshet, hogy az öröklődés és az öregedés mellett a férfiakhoz hasonlóan szintén a hormonok okolhatóak a hajhullásért. Ez a menopauza környékén fordul elő leggyakrabban, mikor a testükben jelenlévő tesztoszteron szintje megemelkedik. A terhesség vagy a gyermekszülés is kiválthatja a hajhullást, de sokszor a túl gyakori fodrászati kezelések, hajfestések is felelősek lehetnek, főleg ha a kozmetikumok nem megfelelő minőségűek. Ugyanakkor számos ok állhat még a háttérben, például fizikai vagy lelki stressz, elégtelen táplálkozás, pajzsmirigy-alulműködés, autoimmun betegség vagy vérnyomásprobléma is. Tehát mielőtt bármilyen kopaszodást megakadályozó készítményhez vagy eszközhöz nyúlnunk, , mindenképpen szükséges egy alapos kivizsgálás. Ha ugyanis nem orvosoljuk az alapproblémát, a hajvesztés sem fog megszűnni.

A hajbeültetés menete

A különböző hajhullás elleni készítmények és eszközök hatékonysága sajnos  gyakran megkérdőjelezhető. Számos weboldal kínál olcsó megoldásokat a hajvesztésre, pl. különböző samponokat, olajokat, krémeket vagy fejbőrmasszírozó eszközöket. Azonban ezek az esetek többségében nem hoznak látható eredményeket, és nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Sok esetben sajnos az is előfordulhat, hogy ezek a készítmények  pont az ellenkező hatást váltják ki, és tovább fokozzák a hajhullást. és.. Ma az egyetlen biztos módszer a hajvesztés megállítására, sőt visszafordítására, a hajbeültetés.

A hajbeültetésnél a páciens saját hajszálait használjuk fel az átültetésre. Ezeket a tarkó tájékán található  donorterületről ültetjük át a hajhiányos területre. A hajbeültetés során a donorterületet rövidre kell vágnunk, hogy ki tudjuk nyerni onnan az átültetésre kerülő hajszálcsoportokat. Ez azonban nem jelent problémát a hosszú hajú pácienseknél, hiszen a levágott terület feletti hosszú hajszálakat egyszerűen csak rá kell simítani a rövidre nyírt területre. Így senki nem fogja észrevenni, hogy a tarkón rövidek a hajszálak. Bár a beavatkozást végző orvos dolga nehezebb, de az is megoldható, hogy a hosszú hajat a beültetés területén, tehát a hajhiányos területen nem vágjuk le.

HIMG Hajklinika - a hajbeültetés szakértője

A HIMG klinikán több hajbeültetési módszer közül is választhat. A hosszú hajnak megvan az az előnye, hogy szinte minden esetben elegendő a kedvezőbb árú F. U. E. módszer alkalmazása, hiszen a hajkorona teljesen eltakarja majd a beavatkozás után maradt hegeket. Viszont a díjnyertes S. H. E. módszernek megvan az az előnye, hogy semmilyen látható nyomot nem fog hagyni maga után a fejtetőn. Természetesen Ön dönti el, melyik beavatkozást választja, amelyet azután tapasztalt hajspecialistáink a legjobb tudásuk szerint végeznek el.
A HIMG klinika orvosai kiemelt figyelmet fordítanak a természetes, nőies hajvonal és stílus kialakítására is, valamint a megfelelő hajbeültetési sűrűségre.  A  hajvonalat minden esetben Önnel egyeztetve rajzoljuk be, így tökéletesen elégedett lehet a végeredménnyel.
Minőségi hajbeültetést szeretne? Válassza a a HIMG Klinikát, a hajbeültetés specialistáját!

Támogatott tartalom [x]

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.