Ezek a gyümölcsök és zöldségek könnyen felismerhetők, hiszen már színük is elárulja, hogy bőrvédő hatással is rendelkeznek. Érdemes sok piros, sárga, és narancssárga színűt fogyasztani. Rendszeresen fogyasszunk paradicsomot, együnk sok sárgarépát, görögdinnyét, paprikát, de a zöld színekről se feledkezzünk meg.
Ezekben a színes finom zöldségekben és gyümölcsökben magas a béta karotin tartalom, amely megvéd minket a napsugárzás káros UV sugaraitól, így napozás közben egyfajta naptejként is üzemelnek, bőrünk egyenletes szép barna színt kap.
A bőr számára nyáron nem csak a béta karotin, de az A vitamin is nagyon fontos, így iktassunk be étkezésünkbe olajos halakat, májat, tejet és tejterméket. C és E vitamin pedig a bőr rugalmasságáért felel, így jót tesznek nyáron bőrünknek a csírák, az olajos magvak, a citrom, a paprika, és az eper, málna.