Bio éjszakai hidratáló krém házilag

 

Sűrű állagának köszönhetően könnyen felkenhető, tökéletes éjszakai krémet készíthettünk a következő házi kozmetikai receptből.

Éjszakai hidratálókrém hozzávalók:

2 marék friss rózsaszirom, 50 ml mandulaolaj, 5 g reszelt méhviasz,1 teáskanál búzacsíra olaj, 15 csepp rózsa illóolaj,

Vegyünk, egy széles szájú zárható üveget majd szórjuk bele a megmosott és megszárított friss rózsaszirmokat.

Öntsük le mandulaolajjal, keverjük át egy kanállal, majd zárjuk le az üveget. Tegyük az üveget napos helyre, így felgyorsul az illóolajok kioldódásának ideje. Három hét múlva szűrjük le az üveg tartalmát, így valódi rózsaolajat kapunk. Az üveget jó alaposan mossuk ki, mert még szükségünk lesz rá.


Ezután egy edényben olvasszuk fel a méhviaszt, húzzuk, le a tűzről az edényt majd adjuk hozzá a búzacsíra olaját és a már kész rózsaolajat. Keverjük, át majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt olajat töltsük, vissza az üvegbe ahol majd megszilárdul. A kemény kenőcsszerű készítmény bőrrel érintkezve megpuhul, így könnyedén lehet arcunkra és kezünkre kenni.

Mivel búzacsíra természetes tartósítószerként is működik nincs szükség hűtésre.

Ezt olvastad már?

3 szuper gyors filléres arcpakolás recept

A bőrgyógyász tanácsa: az aknés bőr kezelése

5 természetes dezodor, amelyek házilag is elkészíthetők!

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.