Hasznos trükkök és spórolási tippek lakáskereséshez

 

ALAPKERESÉS

Ebben megannyi internetes ingatlankereső site segíthet minket. Első dolgunk, hogy döntsük el, pontosan merre is képzeljük el a jövőnket, mennyit tudunk a lakásra szánni és mekkora alapterületet tartunk elegendőnek. Ezután gondoljuk tovább a részleteket. Szükséges-e valóban erkély? Kell-e a téglaépület, vagy választunk inkább ugyanazért az árért egy nagyobb panelt? Igényeljük-e, hogy liftes legyen, vagy sportnak fogjuk fel a lépcsőzést?

EXTRÁZÁS

Az apróhirdetési portálokon ma már olyan extra szűrési feltételek is segítik a keresést, amellyel pillanatok alatt leszűkíthető a kínálat az eredetileg megálmodott választékra. Sőt, napjainkban már nem csak a lakásra vonatkozóan lehet keresni, hanem olyan szempontokat is figyelembe lehet venni, mint például a tömegközlekedés helyzete.

‒ A lakás bútorozottsága, belmagassága, rezsije, a kilátás, a parkolási lehetőségek, a kertkapcsolat léte mind-mind kereshető faktorrá vált. A cél az, hogy minden extrára szűrni lehessen, ezzel időt spórolva ebben a felbolydult ingatlanvilágban – mondja Palocsay Géza, a Jófogás ügyvezetője. A legtöbb lakást listázó portál egyébként az egyetlen, ami erre a célra külön mobilapplikációt is fejlesztett. – De a keresések mára továbbmehetnek a lakások ajtaján, hiszen olyan paraméterek is beállíthatók, mint a metróálllomás közelsége vagy egyéb tömegközlekedési infók, illetve eleve térkép alapján is szemezgethetünk.


TOVÁBBI TIPPEK

A szakember elmondása szerint a jövő a 3D-s webséta felé tart, amelynek során számítógépünkről vagy mobilunkról is körbenézhetünk a lakásban. Amíg ez nem történik meg, érdemes figyelni a képekben megbújó részletekre, azaz nyugodtan nagyítsunk rá egy-egy fotóra, ha felfigyelnénk azon valami kérdéses elemre. Szintén időt takaríthatunk meg maguknak azzal, ha a Google Earth segítségével szemrevételezzük az épület környékét, vagy azzal, ha chat kapcsolatba lépünk az eladóval, akitől akár olyan előre megírt üzenetek segítségével is érdeklődhetünk a lakásról, mint hogy mikor és milyen címen tekinthető meg az ingatlan, milyen a lakóközösség, vagy miért került eladásra az ingatlan.

HA MÁR VÁLASZTOTTUNK

Ha a fentiekkel jól élünk, szemrevételeznünk már csak azt kell, amiben valóban látunk potenciált. Érdemes ide eleve kérdésekkel és akár szakemberekkel érkezni, hogy időben derülhessenek ki esetleges turpisságok. Állapodjunk meg a részletekben (fizetés, kulcsátvétel stb.), és ellenőrizzük az eladó adatait, valamint a számlák nullás mivoltát. Figyeljünk arra, hogy a szerződéskötéssel egy időben megkapjuk a lakáskulcsokat is (vásárlás esetén cseréljük rögvest a zárakat), és csak ezután fizessünk.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.