Fa létra – hasznos eszköz és dekorációs elem a ház körül

A többfunkciós eszközöket mindenki szereti, hiszen azokkal nem csak helyet, de energiát is spórolhatunk. Ilyeneket sokszor a legváratlanabb helyeken is találunk, ráadásul olyan alkalmazási lehetőségekkel, melyek szintén nem szokványosak.

Néhány fok egyszerűség

A háztartásban sosem lehet elég szerszámunk, hiszen ahány feladat, annyi különböző szükséglet. Az pedig igazán kellemetlen tud lenni, mikor egy munka közben derül ki az, hogy épp egy olyan eszközre lenne szükségünk, ami vagy nem a házi készletünk része vagy pedig az volt, de időközben eltűnt valahol. A legbiztosabb persze mindig az, ha a legalapvetőbb szerszámokat gyűjtjük be, melyek gyakorlatilag bármilyen feladat során jól hasznosíthatók.

Csavarhúzó, kalapács, snitzer vagy épp egy fúró - mind olyan eszközök melyek szinte biztos, hogy valamikor szükségesség válnak a ház körül. És természetesen a fa létra is bátran ide sorolható eszköz, mely tradicionális, de annál hasznosabb kiegészítője lehet az otthoni eszközparknak. Hiszen hányszor jártunk már úgy, hogy csak 2-3 lépésnyi magasság választott el minket valamitől? A fa létra ezt stílusosan képes megoldani.

Egy tradicionálisan stabil anyag

Napjainkban már számos különböző típusú létra és állvány érhető el, melyek jellemzően alumíniumból készülnek és a könnyű súlyt kombinálják a kiváló stabilitással. Ráadásul ezek az eszközök sokszor egészen speciális alkalmazásokat is lehetővé tesznek, köszönhetően a variálható kialakításuknak és a különböző beállításoknak. Tény, hogy egy fa létra ezekhez képes egy sokkal konzervatívabb, hagyományosabb megoldás, ám legalább ennyire jól használható, még ha kevésbé sokoldalúan is.

A fa azonban olyannyira jól bevált alapanyag, hogy sokan inkább ezt választják az modernebb, alumínium eszközök helyett. Egy könnyűfém létra ugyanis nagyobb eséllyel deformálódik el vagy sérül meg az idők során, míg egy fa létra némi odafigyeléssel és ápolással akár évtizedeket is probléma nélkül kibír. Az evidens felhasználási módja természetesen ezeknek az eszközöknek is a magasabb pontokra való kényelmes feljutás, de a fa sokszínűsége másra is lehetőséget ad.

Esztétikus dísz a ház körül

Az egy- és kétágú fa létrák olyannyira tradicionális eszközöknek mondhatók, hogy sokszor akár több évszázados darabokkal is találkozhatunk. Adott esetben kis szerencsével ezek akár fel is újíthatók és újra használhatók, de a fa természetes korhadása miatt ezek esetében más alkalmazási lehetőségeket javaslunk. Egy ódon, de szép állapotban megmaradt fa létra ugyanis akár hasznos dekorációs elemként is szolgálhat a házon kívül és belül egyaránt, melyre számos példát láthatunk mindenfelé.

A leginkább evidens felhasználási mód az, ha egy öreg fa létra virágtartóként éled újra. Egy egyágú létrára akár különböző futónövények is remekül felfuttathatók, de a kétágú létrák páros fokai polcként is kiválóan funkcionálnak, főleg ha néhány deszkával egészítjük ki a szerkezeteket. És mivel fa létrából sosem elég, emellé természetesen egy új darabot is bátran beszerezhetünk, mely inkább alap funkciójában lehet a háztartásunk szolgálatára.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.