Egy levegő kompresszor speciálisabb alkalmazási lehetőségei

Talán kevésbé nyilvánvaló, de a kompresszorok számos különböző területen hasznosíthatók, akár az iparban, akár a ház körül. Az általuk előállított levegő felhasználási lehetőségei szinte határtalanok, így egészen speciális munkák vagy akár hobbik során is kiváló támogatást nyújthatnak.

A sűrített levegő mesterei

A kompresszorok régóta velünk vannak, bár tény, hogy az évtizedek során jelentős változásokon estek át. Ennek fő csomópontja az 1970-es évekre tehető, amikor lényegében kialakultak a ma is használatos modellek alapjai, a hordozható vagy épp csendes verziójú gázsűrítők. Ehhez képest is óriási ugrásnak tekinthető azonban, hogy mára a levegő kompresszor kínálatot képes mindössze két típus eltartani, ezzel együtt megfelelve minden felhasználói igénynek.

A forgalmazók polcain ma már csupán csavarkompresszorokat és dugattyús kompresszorokat találunk, a két termékcsalád ugyanakkor jól kiegészíti egymást. Míg előbbi levegő kompresszor típus inkább az iparban használatos, addig a dugattyús verziók háztartási, barkács és hobbi célokra lettek optimalizálva. Így tehát ha otthoni hasznosításról van szó, sokkal inkább ez utóbbi javasolt, hiszen ez esetben egy jól működő, mégis költséghatékony megoldást kapunk.

Egy költséghatékony eszköz

A levegő kompresszor kínálatban a dugattyús modellek lényegében a belépő szintet jelentik, bár a kategórián belül akad némi mozgástér. A fejlettebb modellek akár kisebb ipari célokra is megfelelőek mégis, ez a kategória sokkal inkább a hétköznapibb felhasználókat célozza. Az, hogy ez pontosan miért alakult így, természetesen könnyen megmagyarázható. A dugattyúkkal működő levegő kompresszorok ugyanis szerényebb teljesítményre képesek, mely komolyabb ipari igénybevételre már nem alkalmas.

Ezért cserébe azonban egy ilyen levegő kompresszor olcsóbban beszerezhető és költséghatékonyan működtethető, illetve karbantartási költségei is rendkívül alacsonyak. Háztartási, hobbi és barkács célokra pedig tökéletesen megfelelő az a teljesítmény is, melyre egy dugattyús levegő kompresszor képes. Az pedig, hogy az előállított sűrített levegőt pontosan mire is használjuk, jellemzően már inkább rajtunk múlik.

Sokrétű felhasználás

Egy egyszerűbb levegő kompresszor a köztudatban leginkább úgy él, mint a különféle levegővel töltött eszközök tárgyak gyors felfújására szolgáló eszköz. Bár természetesen erre is képes, ettől azonban sokkal sokszínűbb feladatokat is végezhetünk a segítségükkel. Amellett, hogy a különféle tisztítási munkák - levegővel vagy vízzel - során is kiváló háttértámogatást nyújt, egészen speciális feladatokban is segítségünkre lehet.

A levegő kompresszor által előállított sűrített levegő akár a különböző kreatív folyamatokban is jó szolgálatot tehet. A különböző kiegészítők és szórófejek segítségével például akár egészen precíz festésre is képesek lehetünk. Nem véletlen, hogy egyes típusokat például a kozmetika területén is alkalmaznak, hiszen a megfelelő konstrukcióban egészen finom munkákra is képes lehet. A felhasználási területek tehát kifejezetten sokfélék és sokszínűek.


3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.