Rohanó világunkban sokszor még enni is alig van időnk. Napközben sem étkezünk megfelelően, de munka után még össze is kellene ütni egy vacsorát, ami egészséges és finom is. Te is vágysz az egészséges étkezésre, de nincs sem időd, sem ötleted egy mennyei és gyors vacsorához? Megajándékozunk 5 szuper recepttel!
A vacsora legyen egészséges, könnyű és gyors. Hasznos, ha nem kell mozgósítanunk túl sok energiát az elkészítésére, és a gyomrunkat sem terheli meg éjszakára, és azért legyen finom is. Bemutatunk 3 ilyen vacsi receptet. A hozzávalók mennyisége 3-4 főre szól.
Csirkés-zöldséges makaróni
Ez a recept nem csak könnyű és finom, hanem a zöldségeknek köszönhetően nagyon egészséges is.
Hozzávalók:
40 dkg makaróni (csőtészta)
egy fél csirkemell
egy fej vöröshagyma
egy kicsi cukkini
egy csokor petrezselyem
egy teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
egy nagy paradicsom
egy pohár tejföl
egy evőkanál liszt
napraforgóolaj
só
bors
Elkészítés:
A makarónit sós vízben főzzük ki. A hagymát vágjuk finomra, és bő olajon dinszteljük meg. Dobjuk rá a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és felkockázott cukkinit, szórjuk meg a bazsalikommal és a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le, és 15 percig pároljuk közepes lángon. A tejfölben keverjük simára a lisztet, keverjük a cukkinis húshoz, forttyantsuk össze, majd keverjük bele a tésztát. Nyomban tálaljuk még forrón.
Rántott csillagtök rizzsel
Ha egy ízletes, húsmentes fogásra vágysz, a rántott csillagtök remélhetőleg annyira elnyeri majd a tetszésedet, mint egy szelet rántott hús, ráadásul hamar elkészül.
Hozzávalók:
2 közepes csillagtök (patisszon)
4 marék fehér rizs
egy csokor kapor
a panírhoz:
10 evőkanál liszt
10 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
napraforgóolaj
só
Elkészítés:
A patisszonokat meghámozzuk, kimagozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket besózzuk, majd 10 percre állni hagyjuk. Sós vízben kifőzzük a fehér rizst. Mikor elkészült, belekeverjük a friss, finomra vágott kaprot. A patisszonokat bepanírozzuk, és forró, bő olajban kisütjük. Még frissen tálaljuk, ízlés szerint salátával, vagy kevés majonézzel.
Zöldborsó krémleves
Vacsorára egy könnyű, krémes leves is remek étket jelent. A borsó magas magnéziumtartalma ráadásul a nyugodt pihenést is elősegíti.
Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
3 evőkanál vaj
egy leveskocka
2 dl főzőtejszín
só
bors
Elkészítés:
A zöldborsót vajon, kevés vízzel, lefedve megpároljuk. Mikor puha, felengedjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és a főzőtejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd krémesre turmixoljuk. Ha sűrűbb állagot szeretnénk, keverjünk a tejszínbe egy teáskanál lisztet, és így tegyük a levesbe. Natúron tálaljuk, pár csepp tejszínnel díszítve, de kétszersülttel, reszelt sajttal és kockára vágott sonkával is kiegészíthetjük.
Jó étvágyat a vacsorához!
A cikk folytatásában: 3 magyaros leves recept a hétvégi ebédhez