Télen a hidegben jól esik egy tányér, forró burgonyaleves, amely nem csak finom, de még laktató is, egy kevés tejföllel és finom fűszerekkel.A burgonyalevesben az a jó, hogy gyorsan elkészül, és akár főételnek is beillik annyira laktató. Ha te is vágysz egy tányér, forró levesre, készíts egy mennyei burgonyalevest.
Tejfölös babéros burgonyaleves recept
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
2 babérlevél (vagy 1 csapott mokkáskanál babérlevélpor)
2 dl tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 teáskanál nem csípős mustár
1 evőkanál finomliszt
2 evőkanál olaj
Csipetnyi kristálycukor
Elkészítés:
A burgonyát hámozd meg, és vágd fel egyforma kis kockákra, majd fazékba téve öntsd fel hét deci vízzel. Ízesítsd sóval és borssal, majd tedd bele a babérlevelet és fedő alatt főzd puhára.
Közben a felhevített olajon folyamatosan kevergetve tedd bele a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát. Öntsd fel három deci hideg vízzel és azonnal simára keverve, forrald fel. Folytonos keverés közben pár percig főzd, ezután egy finom szűrőn keresztül csorgasd bele a levesbe.
Végül még a mustárral simára kevert tejfölt is tegyél a levesbe, és az egészet felforralva öt percig főzd, közben kevergesd folyamatosan, végül a csipetnyi cukorral ízesítsd. Tálaláskor a babérlevelet vedd ki belőle, és a levest jó forrón tedd az asztalra, friss kenyér társaságában.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.
Ezt olvastad már? 1 recept 3 variáció: Burgonyasaláta recept