Tarhonyás hús recept:
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb, de lapockából is elkészíthető
30-40 dkg tarhonya
1 vöröshagyma
pirospaprika
só, bors
1 paradicsom
1 paprika, kevés olaj
víz, ha valaki szereti, tehet bele pörkölt kockát is.
A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A húst megmossuk, majd közepes méretű kockára vágjuk. A vöröshagymát egy nagyobb lábosba kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és egy kis ideig együtt pirítjuk a kettőt. Majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel.
Ezután hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, én szoktam bele tenni egy kevés sűrített paradicsomot, majorannát, oregánót,és őrölt köménymagot, tehát mindenki ízlése szerint fűszerezze, hiszen ez egy egyszerű pörkölt.
Amikor a hús már puha, de még van rajta bőven lé, a tarhonyát egy kevés olajon pirítsuk le, majd öntsük bele a pörköltbe, főzzük együtt pár percig úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük. Kb. 5 perc elteltével zárjuk le a gázt és egy fedővel takarjuk le az edényt, hogy a tarhonya a pörkölt levében puhuljon meg. Sokan úgy készítik a tarhonyás húst, hogy a tarhonyát külön megfőzik, majd a legvégén összekeverik a pörkölttel. Én a megpirított tarhonyát teszem bele a szaftos pörköltbe és hagyom, hogy a pörkölt levét szívja magába a tészta.
Jó étvágyat kívánok
Kovács Erika