Tarhonyás hús recept, ahogy én szeretem

Tarhonyás hús recept:

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb, de lapockából is elkészíthető

30-40 dkg tarhonya

1 vöröshagyma

pirospaprika

só, bors

1 paradicsom

1 paprika, kevés olaj

víz, ha valaki szereti, tehet bele pörkölt kockát is.

 

A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A húst megmossuk, majd közepes méretű kockára vágjuk. A vöröshagymát egy nagyobb lábosba kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és egy kis ideig együtt pirítjuk a kettőt. Majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel.

Ezután hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, én szoktam bele tenni egy kevés sűrített paradicsomot, majorannát, oregánót,és őrölt köménymagot, tehát mindenki ízlése szerint fűszerezze, hiszen ez egy egyszerű pörkölt.

Amikor a hús már puha, de még van rajta bőven lé, a tarhonyát egy kevés olajon pirítsuk le, majd öntsük bele a pörköltbe, főzzük együtt pár percig úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük. Kb. 5 perc elteltével zárjuk le a gázt és egy fedővel takarjuk le az edényt, hogy a tarhonya a pörkölt levében puhuljon meg. Sokan úgy készítik a tarhonyás húst, hogy a tarhonyát külön megfőzik, majd a legvégén összekeverik a pörkölttel. Én a megpirított tarhonyát teszem bele a szaftos pörköltbe és hagyom, hogy a pörkölt levét szívja magába a tészta.

Jó étvágyat kívánok

Kovács Erika

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.