Ha szereted a magyaros rántott ételeket, a rántott cukkini nem maradhat ki a te konyhádból sem. Megmutatjuk, hogyan készíts nagyon finom rántott cukkinit egy kis csavarral, sajtos bundába bújtatva, ebédre, vagy vacsorára.
A rántott cukkini készítése nagyon egyszerű, és ha szeretnéd feldobni egy kis extrával, próbáld ki pankó morzsába forgatott változatot is.
A cukkini a tökfélék családjába tartozik, eredetileg Mexikóból származik. Miért olyan egészséges a cukkini? Mert ennek a zöldségnek több mint 95 % víz, és nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A cukkininak nem csak a termését, de a virágát is lehet fogyasztani, rántva, illetve töltve, zsiradékban kisütve nagyon finom.
Rántott cukkini sajtos bundában recept
Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini
3 dkg reszelt sajt
1 evőkanál tejföl
Bio reszelt citromhéj
Só, bors
1 tojás
Liszt
Pankó morzsa
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket jó alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd fel vékony kb. 1 ujjnyi hosszúkás szeletekre.
A szeleteket sózd meg, szórd meg egy kevés őrölt borssal, majd hintsd be a reszelt citromhéjjal, és hagyd állni kb. 15 percet, hogy jól átvegye a citrom, és a fűszerek ízét. Miközben a cukkini pihen, keverd össze a tejfölt a reszelt sajttal, és kend meg vele a cukkini szelet egyik felét, majd borítsd rá a másik szeletet, hogy összeragadjanak.
A két összetapadt cukkinit, forgasd bele lisztbe, tojásba és pankó morzsába, majd bő forró olajban mindkét oldalát süsd arany barnára. Amikor megsültek szedd ki őket egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitasd róluk.
Friss salátával, vagy rizzsel is kínálhatod ebédre.