Mi a 3 titok, amitől szuper ropogósak lesznek a csirkeszárnyak?

 Egy könnyű vacsorához vagy az esti filmnézéshez kell jobb finomság, mint néhány szuper ropogós csirkeszárny? Eláruljuk, hogyan süssél ellenállhatatlanul ropogós és egészséges csirkeszárnyakat, mi az a három titok, ami elengedhetetlen az extra ropogóssághoz, és adunk néhány fantasztikus mártogatós recept tippet is a szárnyakhoz.

Mutatunk egy mennyeien ropogós és egészséges csirkeszárny receptet neked! Miért imádjuk?

 

  • Mert sütőben sül és nem bőséges olajban, ezért sokkal egészségesebb.
  • Mert ellenállhatatlanul ropogós.
  • Mert csak pár percig tart előkészíteni a szárnyakat.

 

Mi a 3 titok, amitől szuper ropogósak lesznek a csirkeszárnyak?

 

  • A megmosott, feldarabolt csirkeszárnyakat tedd papírtörlőre, és töröljed tökéletesen szárazra, akkor is, ha ehhez több darab papírt kell elhasználnod.
  • Forgasd meg a szárnyakat sütőporban, mert ez felszívja a maradék nedvességet is, és ez garantálja, hogy a csirkeszárnyak aranyszínűre barnulnak, és ropogósak legyenek.
  • Fontos a sütési hőmérséklet! Előmelegített, forró sütőbe kerüljenek a szárnyak, ahol fél órán át kell 120 fokon sütni, utána 40 percig 220 fokon. Így lesznek a szárnyak olyan ropogósak, mintha bő, forró olajban sültek volna.

Extrán ropogós csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók:

2 kg csirkeszárny

2-3 evőkanál sütőpor

só, bors, fokhagymapor, őrölt pirospaprika ízlés szerint

szárított, morzsolt vagy őrölt zöldfűszerek ízlés szerint, például oregánó, kakukkfű, tárkony vagy rozmaring

 

Elkészítése:

Melegítsed elő a sütőt 200 fokra. A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, távolítsad el a toklászokat, és vágd be az inaknál, de ketté is vághatod. A szárnyvégeket távolítsad el. Nem kell eldobni, levesbe is mehet, de a sütésből ez a húst nem tartalmazó csontos rész kimarad.

A csirkeszárny darabokat alaposan töröljed szárazra papírtörlővel. Tedd egy tálba vagy nejlonzacskóba, tedd bele a sütőport is, és rázd össze az egészet, hogy mindenhova jusson a sütőporból. Ezután fűszerezzed só, bors, pirospaprika, fokhagymapor keverékével, de ízlés szerint zöldfűszereket is szórhatsz rá, nagyon finom például oregánóval is.

A befűszerezett csirkeszárnyakat tedd sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tedd az előmelegített sütőbe, ahol először 30 percig süsd 120 fokon, aztán emeld a hőfokot 220 fokra, és süsd további 40 percig. Félidőben érdemes megfordítani a szárnyakat, hogy mindenhol egyforma ropogósra süljenek.

Mártogatós tippek a ropogós csirkeszárnyakhoz:

  • Mézes-fokhagymás-szójaszószos mártogatós: 6 evőkanál méz, 3 evőkanál szójaszósz, 3 teáskanál citromlé, 4 gerezd reszelt fokhagyma.
  • Mézes-mustáros mártogatós: 4 evőkanál mustár, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál méz
  • Tejfölös-fűszeres mártogatós: 5 evőkanál majonéz, 5 evőkanál tejföl, egy evőkanál víz, egy teáskanál citromlé, ízlés szerint csipetnyi szárított, morzsolt metélőhagyma, hagyma- és fokhagymapor, só, bors
  • Csípős chilis mártogatós: 1 dl majonéz, 2 evőkanál chiliszósz, 2 evőkanál ketchup, púpozott teáskanál fokhagymapor.

Jó étvágyat a ropogós csirkeszárnyakhoz!

A folytatásban: #ebedtipp: 5 mennyei szaftos csirkemell recept

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.