Egy hűvös őszi napon jól esik egy tányér, forró krémes vaníliás körteleves, amely felmelegít és kényeztet minket. A körtekrémleves akkor lesz igazán finom, ha érett aranysárga körtékből készíted.
Ráadásul ez a finom leves nem csak felmelegít egy hideg őszi napon, de egészséged megőrzése érdekében is fogyaszthatod, hiszen a benne található fűszerek, mint pl. a fahéj és a szegfűszeg még a nátha tüneteit is képesek csökkenteni.
Selymes tejszínes körtekrémleves recept:
Hozzávalók:
50 dkg körte
15 dkg cukor
5 dkg vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dl víz
1 db bio citrom
2 szem szegfűszeg
1 vanília rúd vagy 1 csipet vanília őrlemény
¼ Mokkáskanál őrölt fahéj,
Csipet só
Elkészítés:
A körtét vágd félbe és szedd ki a magházát, majd vágd fel a húsát kisebb kockákra. Egy lábosban tegyél fel vizet, majd forrald fel, és add hozzá a vaníliarúd kikapart magját, a citrom levét, a fűszereket, és a cukrot, majd főzd puhára a körét benne. A végén a szegfűszeget szedd ki a levesből, és ha egész fahéj rudat használtál a főzés során azt is távolítsd el.
Egy kisebb tálban a vaníliás pudingport, keverd ki a tejszínnel, a tejföllel, majd egy habverő segítségével keverd hozzá a habarást a körte leveshez. Érdemes megkóstolni a levest, és ha szükséges még ízesítsd cukorral, fűszerekkel, vagy sóval, citromlével. Végül egy botmixer segítségével turmixold krémessé a körtelevest és melegen tálald egy kis felvert tejszínhabos díszítéssel a tetején.
Ezt olvastad már? 4 fantasztikusan finom sütőtökös recept az őszi hideg napokra