A tejszínes gombás csirkemell fél óra alatt elkészül, így ebédre, de akár vacsorára is el tudod készíteni, és ha köretnek teljes kiőrlésű tésztát választasz mellé, egy igazi diétás ebédet hoztál össze magadnak.
Gombás tejszínes csirkemell spagettivel
Hozzávalók:
1 kg friss csirkemell
Fél kg csiperke gomba
2 db. piros vagy sárga pritamin paprika
Kevés pirospaprika
Só, bors, ételízesítő
2 dl főzőtejszín
1 fej hagyma
1 csomag spagetti
Elkészítés:
A spagettit főzd ki forró vízben, majd öblítsd el hideg vízzel, így nem fog összetapadni a tészta. Amíg a tészta fő, elkészítheted a gombás csirkés ragút mellé.
A csirkét mosd meg jó alaposan, majd vágd fel kisebb csíkokra. A hagymát tisztítsd meg, majd kockázd fel és forró olaj és vaj keverékében egy serpenyőben futtasd meg. Ezután add hozzá a csirkét, ízesítsd sóval, borssal, és ételízesítővel, majd ha a csirke már kissé lepirult, szórd meg kevés pirospaprikával. Ezután add hozzá a felkockázott paprikát is.
Keverd át, majd öntsd fel másfél deci vízzel és tedd rá a megpucolt és felkarikázott gombát. A serpenyőre tegyél egy fedőt, így a gomba a saját levében fog párolódni. Ha minden hozzávaló megpuhult, add hozzá a főzőtejszínt és forrald be kellő sűrűségűre.
A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrón tálald, spagettivel.