3 finom édes palacsinta recept

 

Almás édes palacsinta recept:

60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor.

A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel. Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom. Tetejére ráöntöm a maradék ízesített tejszínt, és annyi időre teszem csak be a sütőbe, hogy jól átforrósodjon, de még ne piruljon meg. Tortaként szeletelve kínálom.

 

Aszaltszilvás édes  palacsinta recept:

60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 2 egész tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 25 dkg aszalt szilva, fél dl olaj, kevés szódavíz, fahéjas porcukor, ízlés szerint, csipetnyi só.

A tojásokat habosra verem, megsózom és belekeverem a lisztet meg a tejet. Annyi szódavizet öntök hozzá, hogy a massza tejföl sűrűségű legyen. Ezután belekeverem az előzőleg megmosott, majd meleg vízben megáztatott, kimagozott és nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát. Hozzákeverem az olajat, és fél órán keresztül pihentetem a tésztát. A szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütök belőle, majd félbehajtva, fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

Cseresznyés édes palacsinta recept részegen:

60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evőkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belőle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).

A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába, és kicsi palacsintákat sütök belőle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát, és azzal locsolom meg.

Ezt a receptet próbáltad már?

Gesztenyés palacsinta recept

3 kókuszgolyó recept kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Juhtúrós pogácsa recept

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.