Hogyan készüljünk fel a gyerekekkel közös horgászatra

A közösen töltött percek mindig összekovácsolják a családot. Amennyiben úgy döntünk, hogy horgászni is a családdal együtt szeretnénk, a gyerekeket is mindenképpen vigyük magunkkal.  A természetben mindenki el tud lazulni és könnyen megszabadulhat a mindennapok gondjaitól. Életre szóló élmény lesz számukra.

A gyerekekkel közös horgászatra viszont tanácsos jól felkészülni. A horgászfelszerelésen kívül nagyon fontos a megfelelő gyerek ruhák kiválasztása. A megfelelően felöltözött gyermek sokkal jobban tudja majd élvezni a horgászat örömeit a természet ölén. Ennek érdekében ajánlott a három réteges funkciós öltözködés. Az első réteg nedvelszívó tulajdonságokkal rendelkezik- ez az alsónemű. A második réteget hő izoláló rétegnek is hívhatjuk- ez a hosszú ujjú póló, ing vagy kardigán. A harmadik réteg biztosítja a gyermek számára a legfőbb védelmet a hideg és a szél ellen- ez pedig a vízálló gyerek kabát és nadrág.

A horgászat során a gyerekek öltözete legyen mindenképpen kellőképp meleg és vízálló. Ne feledkezzünk meg a váltóruháról sem. Elsősorban hűvös és nyirkos időjárás esetében díjazni fogják a gyerekek a száraz váltóruhát például a sapka, sál vagy kesztyű esetében, amelyek a víznél könnyen átnedvesednek. Mindig válasszunk olyan bélelt sapkát, ami nemcsak a gyermek fejét védi, hanem a füleit is. A jó minőségű meleg öltözet megvéd minket a hideg, a szél és a pára ellen. Ne felejtsük el, hogy a gyereket védenie kell a megfázástól. Ezért fontos a megfelelő, jó minőségű lábbeli kiválasztása is. A legjobbak a márkás gumicsizmák, amelyek vízállóak és az egész horgászat időtartama alatt kellő védelmet és meleget biztosítanak a gyerekek lábacskáinak. Ha esetleg nagyon hűvös van, megfelelőek a szintén vízálló gyerek hótaposók is. További fontos kiegészítők a meleg zoknik, amelyek a hideg időjárásban elengedhetetlen segítőink a felfázással szemben.

 Állítsunk horgászsátrat  

Amennyiben egész napos vagy több napos horgászatra készülünk a gyerekekkel, nagyon hasznos lehet egy horgászsátor. Egy kényelmes, két személyes sátor megfelelő mérete legalább 275 cm. A sátor felállítása legyen gyors és egyszerű, főleg ha gyerekekkel vagyunk a természetben. A középső része ne legyen túl nehéz, viszont fontos hogy maximálisan stabilan álljon és vízálló legyen. Mit kell még figyelembe vennünk a horgászsátor vásárlásakor? Hogy talaja elasztikus rögzítőkkel legyen ellátva, ezáltal a sátor tökéletesen felállítható egyenetlen talajon is.

Komfort és kényelem  

A kényelmes sátorozás érdekében fontos, hogy télen a sátrat fűteni is tudjuk, ezért érdemes beszerezni megfelelő fűtőberendezést. Ennek nélkülözhetetlensége főleg akkor nyilvánvaló, ha gyerekekkel horgászunk. Fontos kellékek közé tartoznak még a sátorozáskor, kempingezéskor kis helyet foglaló asztal és székek. Az asztal legyen optimális nagyságú és rendelkezzen kinyitható lábakkal a könnyebb tárolásért. További fontos szempont, hogy a széklábak széles sarokkal legyenek ellátva, így nem süllyednek el a puha talajban. Az asztalok közül a legideálisabbak, amelyek állíthatóak a gyerekek és felnőttek mérete szerint. Egy jól kiválasztott sátor kellemessé teheti a horgászattal töltött pillanatokat a természetben. Ellenkező esetben kellemetlen meglepetések is érhetnek minket a szabadban. Ezért tanácsos mindenre jó előre felkészülni.

(X)

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.