Várandósan különösen fontos a vitamin

 

A kutatást a King’s College London szakemberei vezényelték le, akik megállapították, hogy bár a terhesség alatt megnő a szervezet vitaminigénye, a termékeny korban levő nők között szinte alig akad, aki bármilyen vitamint is szedne, pedig bizonyos vitaminokkal, ha már a fogantatás előtt, illetve a terhesség korai szakaszában szedik őket, számos magzati károsodás – például a velőcső záródási rendellenessége - megelőzhető lenne.

A tanulmány egyik szerzője, dr. Lucy Chappell még azt is felveti, hogy valamennyi terhes kismamának ingyen biztosítani kéne a szükséges vitaminokat, mivel ennek egészségügyi előnyei nagyban kompenzálnák az ezzel járó kiadásokat. A kiegészítő készítmények esetleges mellékhatásairól, előnyeiről, valamint a megfelelő adagolásról mindenkinek saját kezelőorvosával szükséges konzultálnia.

A vitaminok közül folsavat a legtöbb esetben automatikusan javasolnak a várandós nőknek, az A, B, C és E vitamin fogyasztása azonban nem tanácsos, bár az alacsony C és E vitamin dózisú multivitamin nem jelent problémát. A C-vitamin igen fontos például a vérszegénység elkerülése szempontjából, emellett antioxidánsként is funkcionál. D vitaminra főleg azoknak van szüksége, akiknél annak hiánya kimutatható, így főleg olyanoknak, akik nem jutnak elég napfényhez, illetve akik még terhességük előtt 30-nál magasabb testtömeg-indexszel rendelkeztek. A D vitamin hiánya a gyermekeknél angolkórt okozhat, szedésével viszont csökkenthető a gyerekkori egyes típusú cukorbetegség kialakulása is.

Jason Waugh, a lap főszerkesztője azt tanácsolja, minden nő számára fontos az egészséges étrend, ám azoknak, akik gyermekvállalásra készülnek, vagy már terhességük korai szakaszában vannak, emellett érdemes még bizonyos étrend-kiegészítőket is fogyasztaniuk, továbbá aktív, egészséges életet élniük.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.