Segít, tanácsod ad és védelmez – Védőnők az egészségünk védelmében

 

Egészség és biztonság a két kulcs szó a védőnők munkájában, amelyet tanácsadáson és edukáción keresztül valósítanak meg. Tanácsadói munkájuk során a gondozottak egészséggel kapcsolatos kérdéseinek szakszerű megválaszolására, egészségismereteinek gyarapítására, az  egészséges életmód tervezésére és a megfelelő döntések kialakítására törekednek egy bizalmi és interaktív kapcsolat kialakítása mellett. Egy ember életében már magzati korban jelen vannak, segítik a kismama életét – felkészítik az anyaságra, a szülésre és a szoptatásra. A születést követően nyomon követik a csecsemő fejlődését, szervezik a kötelező védőoltások beadását és a kismama bizalommal fordulhat hozzájuk kérdés esetén. Születés után figyelemmel kísérik a kisded, kisgyermek, kisiskolás és tinédzser testi, lelki, szellemi fejlődését és szerepet vállalnak a higiéniás ellenőrzésükben. Részt vesznek nevelési és oktatási intézmények tanulóinak felvilágosításában és egészséges életmódra nevelésében. Fiataloknál és a családoknál egyaránt szorgalmazzák a népegészségügyi szűrővizsgálatokon való részvételt.

A védőnők nehéz időben is a családok, az anyukák és a gyermekek mellett állnak. Adott helyzetben felkészítik a családokat a beteg csecsemő és kisgyermek otthoni ápolására és segítséget nyújtanak a család bármely tagjával kapcsolatos egészségügyi, szociális, gyermekvédelmi problémák megoldásának menedzselésében.

Az elmúlt években egészségügyi-, gyermeknevelési-, családgondozási kérdésekben a legtöbben az interneten keresték a választ. Ez megnehezíti a védőnők munkáját, mert sokszor téves információkat kapnak a gondozottak az online világból, ami nem helyettesíti a szakértői tanácsokat. Ezért fő céljuk, hogy az általuk gondozott korosztályok tisztában legyenek a felmerülő egészségügyi problémákkal, az adott életszakaszt érintő nehézségekkel és ezeknek a lehetséges megoldásaival. Annak érdekében, hogy feladatukat teljes körűen el tudják látni, rendszeresen, évente több alkalommal is részt vesznek továbbképzéseken.

A védőnők a jövő nemzedék védelmezői, akik teljes elhivatottsággal végzik munkájukat. Figyeljünk oda tanácsaikra, bízzunk meg bennünk és becsüljük meg egyedülálló munkájukat!

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.