Karácsonyi ajándékok a legkisebbeknek

A Karácsony hamarosan elérkezik, ez egyben azt is jelenti, hogy itt az ideje felkészülni az ünnepekre és feldíszíteni az otthonunkat. Meg kell vásárolni az ajándékokat, mivel bizonyára szeretnénk megörvendeztetni szeretteinket Karácsony estéjén valamivel, ami nagyon fog tetszeni nekik.

Egyesek már talán nyár óta vásárolják az ajándékokat, mások viszont szeretik az utolsó pillanatban eldönteni, mit vesznek Karácsonyra. Akadnak olyanok is, akiknek fogalmuk sincs arról, mit vegyenek a gyermekeiknek ajándékba. Legyen bármilyen is a karácsonyi vásárlási stratégiánk, biztosan állíthatjuk, hogy a legkedveltebb karácsonyi ajándékok közé tartoznak a játékok, a ruhafélék és a gyerekszoba dekorációk.

Interaktív játékok 

Mivel már tart az ádventi időszak, ezért a legfőbb ideje, hogy körülnézzünk az ajándékokat illetően, amelyekkel szeretnénk megörvendeztetni szeretteinket. Amikor az otthonainkat a fenyő, a mézeskalács és a vaníliás kifli illata járja át, mindenki szeretne örömet okozni, elsősorban a gyerekeinek – itt megtalálja mesés ötleteinket a gyönyörű karácsonyi ajándékokra. Egy fa babaház, a plüssállatkák, a fából készült szerszámok, a sporteszközök, rollerek és egy gyerekkonyha, ezek mind olyan ajándékok, amelyektől minden gyermek szeme felcsillan. Ajánlatos még hozzácsomagolni egy könyvet vagy egy interaktív játékot - építőkockát, fejtörőt vagy egy logikai játékot. A gondoskodó nevelés olyan játékokat részesít előnyben, amelyek sokrétű fejlődést biztosítanak a gyerekeknek, és amelyekkel értelmesen tölthetik a szabadidejüket. A fejlesztő játékok kiválasztásánál vegyük figyelembe a gyermek életkorát, valamint képességei és adottságai szintjét. Egy jó interaktív játék olyan, amellyel a gyerekek szívesen és örömmel játszanak, és amely sokoldalúan fejleszt. Egy jó játék nemcsak eredeti és szórakoztató, hanem értelmes és biztonságos is.

Gyerekruha, mint karácsonyi ajándék

Számos szülő a gyerekruhákat részesíti előnyben, mint karácsonyi ajándékot. Amennyiben a ruhákat a kedvenc mesehősük díszíti, bizonyára megörvendezteti őket. Ebben az időszakban elsősorban téli ruhákat vásárolunk- sínadrágot, kabátot, hócsizmát, sapkát, sálat és kesztyűt. Néhányan már az átmeneti időszakra gondolnak, a tél és a tavasz között, ezért inkább az átmeneti ruházatot választják karácsonyi ajándékként. Ide tartozik például a gyerek mellény vagy az átmeneti cipő és kabát.

Gyerekszoba díszítés

A gyerekszoba az öröm és a játékosság szimbóluma. Fontos eleme a gyermek fejlődésének, nagymértékben befolyásolja a gyermek ízlését és kreativitását. Bár a gyerekek fantáziája általában nagyon színes, mégis ajánlott támogatni a megfelelő környezettel. Minél harmonikusabb a környezet, ahol a gyerekek tartózkodnak, annál boldogabban nőnek fel. A díszes karácsonyi gyertyatartók ünnepélyessé teszik a hangulatot. Megfelelő karácsonyi dekorációként szolgálnak szintén a karácsonyi nyomtatással ellátott műszőr- és textilkiegészítők. A karácsonyi motívumok kiválóan teret kapnak a díszpárnákon, darabszőnyegeken vagy akár a függönyökön. Az ablakokon nagyon jól mutatnak a világító fényfüzérek, az ablakpárkányokon pedig nagyon hangulatosak a kis lámpások. A gyerekek számára alakítsunk ki a saját kis birodalmukban sokszínű és vidám környezetet. A praktikus bútorokon kívül nem hiányozhatnak a dekoratív elemek sem, amelyeket szezonálisan egyszerűen cserélgethetünk. Csemetéinknek az egészséges fejlődésük érdekében nemcsak ágyra, szekrényre és asztalra van szükségük, hanem egy dizájnos és érdekes környezetre, ami serkenti a fantáziájukat és a kreativitásukat.

(X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.