Kapcsoljuk be a ventilátort a gyerekszobában!

 

 

Ha bekapcsoljuk a ventilátort a gyerekszobában, csökkenthetjük a hirtelen csecsemőhalál előfordulási esélyét, főleg a kevésbé ideális körülmények között alvó gyerekek esetében, derül ki a Kaiser Permanente Kutatóközpont vizsgálataiból. A közlemény az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklapban jelent meg.

 

A hirtelen csecsemőhalál oka mindmáig ismeretlen. Népszerű elméletek szerint a túl sok ágynemű, a túl puha matracok, a hason alvás emeli a kockázatot, mert a szén dioxid felhalmozódhat a gyerekek légútjaiban. 185 Kaliforniában élő édesanyát kérdeztek ki, akiknek 1997 és 2003 között így halt meg a gyermekük. Adataikat 312 véletlenszerűen kiválasztott, hasonló szociális és anyagi helyzetben élő édesanya adataival vetették össze. A ventilátorok használatát és a nyitott ablaknál való altatás hatásait vizsgálták.

 

A ventilátorok használata 72 százalékkal csökkentette a hirtelen csecsemőhalál előfordulási valószínűségét. Az arány tovább nőtt, ha meleg szobában, hason vagy oldalfekvésben altatták a csecsemőket, vagy ha a gyerekek a szülőkkel együtt aludtak.

 

Bár a hirtelen csecsemőhalál 1992 és 2003 között felére csökkent az Egyessüllt Államokban, még mindig vezető halálok a csecsemők között. A levegő keringetése - mely az első ezzel kapcsolatos felfedezés - nem helyettesíti az eddigi előírásokat, de kiegészítheti azokat.

 

Az egyévesnél fiatalabb csecsemők számára ajánlott altatási javaslatok a következők:

 

• Ne dohányozz, terhesség alatt is kerüld a dohányfüstöt. Ne engedd be a dohányfüstöt a gyerek hálószobájába illetve kiságya közelébe.

 


 

• Mindig a hátán altasd kisbabádat.

 

• Ne aludjon a gyerek a felnőttek ágyában, díványon, széken, vízágyban vagy párnákon- csak biztonságos kiságyban és nekik megfelelő matracon altasd gyermekedet.

 

• Ne takard be a gyerek fejét takaróval. Ha egy könnyű takaróra van szükség, azt a gyerek hónalja alatt rögzítsd és tűrd be a széleit a kiságy alsó felébe. Ne tegyél játékokat és puha ágyneműt a kiságyba.

 

• Ne hagyd, hogy a gyerekek túlmelegedjenek, olyan meleget csinálj, ami egy vékonyan felöltözött felnőttnek is megfelelő. Jótékony hatású, ha biztonságos helyre téve egy ventillátort működtetünk a szobában, főleg, ha a szoba szellőzése nem a legjobb.

 

• Ha a gyerekre más is vigyáz, győzödj meg arról, hogy tudja, hogyan kell a gyereket biztonságosan lefektetni.

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.