Fontos felismerni a szülés utáni depressziót!

 

A frissen szült anya egy férfi hangját hallotta a fejében, amely arról beszélt, hogy ő egy rossz anya, és az egész családja számára jobb volna, ha meghalna. A hang arra is rá akarta őt venni, hogy fojtsa meg gyermekét, ami miatt a kétségbe esett anya végül inkább öngyilkosságot kísérelt meg. A korábban fodrászként dolgozó nő kislánya születésekor semmit sem érzett gyermeke iránt, és bár környezet miatt úgy tette, mintha minden rendben lenne, valójában napról napra rosszabbul érezte magát.

Lyndsey és párja nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy gyermeket várnak, aki végül 2012 decemberében, 39 órányi vajúdás után jött világra, ám a nő maga is meglepődött, hogy mennyire nem érez semmit az újszülött iránt. Végül családja biztatására fordult orvoshoz, akinek arról is beszámolt, hogy a fejében lévő hang szerint lányát az ördög küldte, ezért kell elpusztítani. Az orvos hamar diagnosztizálta a szülés utáni pszichózist, így az anyának antidepresszánst írt fel, ám a nő addigra már olyan állapotba került, hogy az összes gyógyszerét egyszerre bevette egy üveg bor kíséretében. Ezután Lyndsey két hétre bekerült a pszichiátriára, ahol szigorú felügyelet alatt volt és lányát sem láthatta. Ekkor érezte először, hogy hiányzik a gyermeke, amikor pedig újra hazamehetett, már azt is képes volt meglátni, milyen gyönyörű a kislánya és milyen nagyszerű érzés vele együtt lenni.

Gyógyulása óta Lyndsey nagyon fontosnak érzi, hogy minél többek tudjanak erről a szörnyű betegségről, amely bárkit utolérhet, és segítség nélkül lehetetlenség kilábalni belőle.

A szülés utáni pszichózis nagyjából ezerből egy nőt érint, vagyis jóval ritkább, mint a szülés utáni depresszió. A tünetek között szerepelhet hallucináció, zavarodottság, érzéki csalódás, illetve mániákus viselkedés. A betegség bárkinél jelentkezhet, aki frissen szült, és minél előbb orvosi segítséget kell keresni, mert ennek segítségével teljes gyógyulás érhető el.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.