Ezeket a vitaminokat szedd, ha kisbabát szeretnél

Kétféle nő létezik, aki nem akar gyereket, és aki nagyon akar. Ha te a második kategóriába tartozol, tehát babát szeretnél, akkor mindenképpen ügyelned kell az egészséges életvitelre a sikeres terhességhez. Ahhoz, hogy megfelelő állapotban tud várni a babádat, a különböző vitaminok is jelentősen hozzá tudnak járulni a gyermekáldáshoz.

Terhességi vitaminok

D-vitamin


Tudományosan kimutatták, hogy a D-vitamin befolyásolja a teherbeesést, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy megfelelő legyen a szervezetedben ennek a vitaminnak a szintje. Ugyanis a D3-vitamin jelentős szerepet játszik a sejtosztódásban.


Az E-vitamin véd a stresszes tünetek ellen, elsősorban az oxidatív stresszel szemben nyújt nagyfokú védelmet.

Folsav


A folsav megkönnyíti a hormonokat érintő anyagcserét, ráadásul a terhesség alatt nagyban hozzájárul az anyai szövetek növekedéséhez.

C-vitamin


A C-vitamin elősegíti az E-vitamin redukált formájának regenerálását, fokozza a vas felszívódását.

Vas


A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt és hemoglobin képződéséhez.

Jód


A jód támogatja az idegrendszer normál működését, valamint a normál szellemi működés fenntartásához is elengedhetetlen.

Q10


Q10-et gyakran javasolják a szakorvosok, mert elősegíti a sejtek regenerálódását. Ha már megállapított tény, hogy alacsony az Antimüller hormonod, akkor a Q10 segíthet a feljavításában.

Cink


A cink nagyban hozzájárul a terhességi rendellenességek kialakulásának megakadályozásában, ezért elengedhetetlen, hogy a terhességed idejére megfelelő szintű legyen a cink a szervezetedben.

 

Szelén


A szelén szintén nagyban támogatja a sejtek regenerálódását, fontos tényező a szaporítósejtek egészsége szempontjából is.

Omega3


Az omega3 a magzat agyi fejlődése szempontjából elengedhetetlen, ezért mindenképpen oda kell figyelned, hogy megfelelő legyen a szervezetedben ezeknek a zsírsavaknak a szintje.

Terhesvitaminok

Napjainkban egyre nagyobb kultusza van az úgynevezett terhesvitaminoknak. Már a gyermekáldás előtt javasolják ezeknek a vitaminoknak a szedését, ugyanis ezek komplexen tudják a szervezetedet támogatni már a teherbeesést megelőzően is, ugyanis az előbbiekben felsorolt vitaminok komplexét alkotják tudományosan összehangolt formában.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.