Elhunyt Lesley Brown, az első lombikbébi édesanyja

 

A bristoli asszony 1978 júliusában történelmet írt, amikor az Oldham Általános Kórházban megszülte a lányát, Louise-t. Brown asszony és férje már kilenc éve próbálkoztak, amikor végül beadták a derekukat és kipróbálták az akkor még csak kísérleti in vitro megtermékenyítést.

Brown végül a Bristol Királyi Kórházban hunyt el június hatodikán, családja körében. A temetést szerdán, szintén Bristolban tartották, a nyilvánosság kizárásával.

A nő Patrick Steptoe és Robert Edwards egyedülálló eljárásának köszönhetően esett teherbe. Louise-nak végül egy testvére született, Natalie, aki szintén a mesterséges megtermékenyítés eredménye. Brown asszony férje öt éve hunyt el.

"Anya nagyon csendes és szerény ember volt, aki csak azért került a figyelem központjába, mert nagyon szeretett volna gyerekeket" - nyilatkozta Louise Brown. "Mindannyiunknak nagyon hiányzik."

Dr. Steptoe és Edwards professzor két évvel Louise Brown születése előtt alapították a Bourn Hall Klinikát Cambridge-ben. A kórház jelenleg is a mesterséges megtermékenyítés fellegvára. "Lesley igazán remek ember volt, akinek a bátorsága és kitartása nők millióit segítette hozzá az anyaság öröméhez" - mondta Mike Macamee, a klinika jelenlegi igazgatója. " Örökké megőrizzük emlékezetünkben."

2008-ban Lesley Brown elmondta, mindent megtett volna, hogy édesanya legyen, de petevezetékének elzáródása miatt egy gyakorlatilag lehetetlen volt. Az asszony végül 1976-ban hallott Dr. Steptoe kísérleti kezelési módszeréről, amelynek során egy megtermékenyített petesejtet ültettek be a szervezetébe. Ő volt az első, akinek terhessége néhány hétnél tovább tartott.

"Akkoriban akkora volt a felhajtás, hogy félő volt, emiatt fogja elveszíteni a magzatot" - emlékezett vissza Edwards professzor. "Végül Patrick (Steptoe) saját kocsiján titokban édesanyja lincolni házába vitte Lesleyt, hogy senki ne találjon rá."

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.