Egyszerű hormonteszt segíthet előre megjósolni a sikeres terhesség esélyeit

 

Terhesség esetén nagyon fontos mérlegelni, mekkorák a vetélés és a halvaszületés esélyei. Ha a veszély elhanyagolható, akkor a terhességet általában sikeresnek tekintjük. A progeszteron egy nemi hormon, ami nagyon nagy szerepet játszik a terhességi folyamatok normális működésében.

A várandós nők körülbelül egyharmada tapasztal hüvelyi vérzést és fájdalmat a terhesség korai szakaszaiban, emiatt az orvosok általában ultrahangos vizsgálattal igyekeznek felmérni a sikeres terhesség esélyeit, de ez a módszer gyakran nem vezet megnyugtató eredményre.

A Birmingham Egyetem tudósai, holland kutatókkal karöltve nemrég 26, összesen 9400 terhes nő részvételével készült kutatási anyagot vizsgáltak meg. A kutatások közül hétben olyan nők is részt vettek, akiket állandó fájdalmaik és vérzésük miatt ultrahangos vizsgálatnak vetettek alá. A többi 19 tanulmány során nem végeztek ultrahangos vizsgálatokat.

Az összesített kutatási adatokból kiderült, hogy egy egyszerű progeszteronszint-mérés segíthet megjósolni a fájdalommal és vérzéses tünetekkel küzdő nőknek a sikeres terhesség esélyét még azokban az esetekben is, amikor az ultrahang eredmények nem adtak egyértelmű választ. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a vizsgálati adatok szerint a progeszteron-teszt csak a veszélyeztetett, de az ultrahangos vizsgálat alapján nem egyértelmű esetekben adott pontos eredményt a terhesség várható kimenetelét illetően.

Alacsony progeszteron-szint teljesen egészséges magzatok esetében is kialakulhat, ezért több vizsgálati módszer együttes alkalmazására van szükség a pontos diagnózis felállításához. Mivel a mostani kutatás kimerült a korábbi vizsgálati eredmények összesítésében, ezért a progeszteron-teszt egyelőre nem alkalmazható a terhességek kimenetelének diagnosztizálásában.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.