A spontán vetélések után ez segíthet

 

A beavatkozás azoknál a nőknél lehet hatásos, akiknek magas egy bizonyos gyulladásos marker szintje a vérükben és már elvesztettek korábban egy magzatot – állítja a US National Institute of Child Health és Human Development (NICHD) kutatócsoportja.

A kutatásba 1200, 18 és 40 év közötti nőt vontak be, akiknek korábban volt vetélésük és próbáltak ismét teherbe esni, 55%-uknak sikerült élő újszülöttet világra hozniuk.  A vizsgálatot Lindsey Sjaardam, a NICHD kutatója vezette.

A várandós nők vérmintáiból CRP (C-reactive protein) szintet határoztak meg a  8., 20., és 36. héten. Ez a fehérje rendszerszintű gyulladást jelez, melyet az aszpirin ellensúlyozni tud. A nők egy csoportja naponta részesült alacsony dózisú (81 milligramm) aszpirin kezelésben, másik csoportjuk pedig placebot kapott.S

Szignifikáns különbség volt kimutatható a két csoport élveszületési rátái között, azoknál nőknél, akiknek magas volt a CRP szintjük. A placebot szedők esetén a mutató 44%, az aszpirint szedőknél 59% volt. Az aszpirin jelentősen csökkentette a vér CRP szintjét.

„Habár az eredmények rendkívül ígéretesek, további kutatásokra van még szükség, hogy bebizonyítsuk a gyulladás hatását a teherbeesésre és a terhesség fenntartására.” – tette hohzzá Dr. Jill Rabin, a tanulmány társ-vezetője.

Eredményeiket a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism folyóiratban publikálták.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.