A kancsalság tünetei és kezelése

 

A U.S. Preventive Services Task Force (USPSTF) nevű, elsősorban megelőző tevékenységeket értékelő szakmai szervezet szerint fontos volna, hogy ötéves koráig minden gyerek szűrésen vegyen részt, s így elkerülhető legyen a későbbi, kancsalságból fakadó problémák sora. Ideális esetben a szűrésre 3 és 5 éves kor között kerülne sor.

„A kancsalság – amblyopia – kezelése rendkívül fontos korai gyerekkorban. Ha erre nem kerül sor 6 és 10 éves kor között, annak tartós látásprobléma lehet az eredménye” – mondja Dr. Alex Kemper.

Kancsalság esetén az agy és az egyik szem közötti kommunikáció nem megfelelő. A tünetek között szerepel a keresztbe álló szem, a nem megfelelő mélységérzékelés, sok esetben a nem megfelelő fókusz.

Az óvodás korú gyerekek mintegy 6 százaléka érintettnek számít. Azért fontos már ebben a korban megtenni a szükséges lépéseket a kancsalság kezelésére, mert ilyenkor az agy még fejlődésben van, és így elkerülhető a tartós károsodás.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.