7 játék, ami összehozza a családot

Amikor egy szabad délutánra vagy napra összejön a család, az mindig remek lehetőséget biztosít a fiatalabbaknak és az idősebbeknek egyaránt. Akár a szűkebb, akár a tágabb család találkozik, a kicsik játszhatnak egymással, miközben a felnőttek megtudhatják, ki hogy halad a munkával, az autóvásárlással vagy éppen hogy a gyerekek hogyan teljesítenek az iskolában. Ez persze mind szuper, hiszen a jó kapcsolatok alapja, hogy tudjuk, kinek mi történik az életében.
Ám ha egy kicsit több időnk van, érdemes lehet a „kötelező körökön” túllépni, és még közelebb hozni egymáshoz a családtagokat – például néhány szórakoztató, interaktív játékkal, amit mindenki élvezni fog!

Tény, hogy nem mindig egyszerű feladat megtalálni azt az elfoglaltságot, ami mind a gyerekek, mind a felnőttek számára izgalmas. A gyerekek érdeklődési körüktől függően vágyhatnak arra, hogy a szobájukban lapuló Transformers-játékokkal indítsanak egy támadást, vagy éppen hogy a Barbiházban játsszanak el néhány jelenetet a kedvenc figuráikkal. A felnőttek számára ugyanakkor ez nem túl szórakoztató, így inkább hagyják, hogy a gyerekek egymást szórakoztassák.

Ezzel alapvetően nincs is baj, ám ha az a cél, hogy összehozzuk a családot, érdemes inkább interaktív társasjátékokat, minden korosztály számára élvezhető vetélkedőket kitalálni. Ezekben ugyanis mindenki kiélheti a kreativitását, szabadjára engedheti a képzeletét, vagy élvezheti, ahogyan a futkározás – vagy a boldog gyerekzsivaj – hatására felszabaduló endorfinoknak köszönhetően szárnyalni kezd a jókedve.


7 játék az egész családnak

Az alább felsorolt játékokhoz nincs szükségünk sok eszközre, elpakolhatjuk a játék-autópályákat, a Transformers-játékokat, a babákat és társaikat. Ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy minden családtag remekül fogja érezni magát!


Bújócska

Nem véletlenül egy klasszikus, régi kedvenc a bújócska, hiszen megvan benne minden, ami egy jó játék feltétele: izgalom, várakozás, logika, egy kis testmozgás és természetesen a játékosok közötti kohézió épülése. (Ez utóbbi különösen igaz, ha csapatokban játszunk.) Ezt természetesen a legjobb kültéren játszani, így előnyben vannak azok, akik kertes házban élnek, de egy nagyobb, többszobás lakásban is rengeteg lehetőség rejlik – legyen a feladat ezek megtalálása!


Kitalálósdi

Nem feltétlenül van szükségünk egy Activity-re, mi magunk is készíthetünk kártyákat különböző feladványokkal. Ezek kitalálása során persze figyelembe kell vennünk, hogy mi az, amit a gyerekek még nem ismerhetnek, legyen az egy film vagy egy idegen szó. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy a nagyszülők között akadnak, akik nincsenek tisztában a legújabb mesékkel vagy azzal, hogy mik azok a Transformers-játékok. Ha ezekkel számolunk, rengeteg vicces pillanatot élhetünk át, amíg a játékosok próbálják elmutogatni vagy lerajzolni a feladványt, miközben mindenki – főleg a saját csapatuk – szurkol nekik.


Családi ki mit tud

Éneklés, szavalás, miniszínház vagy egy hangszeren való ügyeskedés: mindegy, hogy ki miben jeleskedik, egy családi ki mit tud alkalmával megmutathatja! Érdemes azonban nem egyfajta versenyként felfogni az egészet, nehogy sértődés legyen a vége, koncentráljunk inkább arra, hogy mindenki jól érezze magát! Készítsünk együtt színpadot, díszletet, alkossunk csapatokat vagy induljunk egyéniben!


Kincskereső

Jó adag kreativitást igényel egy kincskereső megszervezése, de abszolút megéri, hiszen mind a felnőttek, mind a legkisebbek remekül szórakozhatnak. Ezt érdemes már előre elkészíteni: írjunk fejtörőket, találós kérdéseket, készítsünk egy kincskereső térképet, ami az összejövetel helyszínét fedi le! A legjobb megoldás, ha a térképen megtalálható összes pont rejt valamilyen meglepetést és egy „kulcsot” a következő helyszín megtalálásához. Ezzel akár egy egésznapos izgalmas programot alkothatunk az egész csapatnak!


Idézet-kitaláló

Ha a család kedveli a versenyeket, írjunk össze egy sor idézetet olyan forrásokból, amiket mindenki ismerhet a társaságból! Ezek származhatnak animációs filmekből, klasszikus mesékből, versekből vagy gyerekdalokból is. Ezután dobjunk be mindet egy kalapba, amiből sorban húzunk! A húzó mindig felolvassa a feladványt, a többiek pedig próbálják kitalálni egy bizonyos időkereten belül. A pontozást, a „rablási lehetőségeket” és a többit mi magunk dolgozhatjuk ki.


Mi van a kalapban?

Magyarországon kevésbé népszerű, pedig remek szórakozás a „Mi van a kalapban?” Ez is igényel némi előkészületet: fogjunk egy sor hétköznapi tárgyat, amelyeket valamilyen módon ragasszunk vagy illesszünk össze, esetleg kenjük be azokat valamivel! Például foghatunk egy krumplit, amit körbetekerünk ragasztószalaggal, egy összetekert konyharuhát, amibe belecsavarjuk a gyerekek egyik plüssét – és így tovább! A játékosoknak pedig bekötött szemmel kell rájönniük, mit is fognak a kezükben.


Építkező

Valóságos házi színházat hozhatunk létre a nappaliban, ha „bunkerépítésbe” kezdünk! Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mennyire használjuk ki a lehetőségeinket és a rendelkezésünkre álló eszközöket. Egészen biztos, hogy a gyerekek imádni fogják, a felnőttek pedig biztosíthatják számukra a biztonságos játékot és a plusz ötleteket, amelyekkel új szintre emelhetik a búvóhelyüket.

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.