Csokoládés vaníliakrém diétásan
Hozzávalók:
3 dl tej
1 vaníliarúd
5 tojássárgája
5 dkg zabpehelyliszt
6 dkg glukonon
5 dkg kakaópor
4 dl zsírszegény tejszín
Elkészítés:
A tojássárgájákat a liszttel, az édesítőszerrel, és egy kevés tejjel sűrű pépé keverd ki. A visszamaradt tejet a vaníliarúddal forrald fel, majd lassan öntsd a péphez, majd takaréklángon lassan még főzd össze.
Az így kapott krémet oszd két részre, az egyik részbe keverd bele a kakaóport, és amikor a krém már nem forró kanalazd bele a poharakba. A krém másik felét keverd össze a felvert tejszínnel, két harmadával, és kanalazd rá a csokoládés krém tetejére.
A tetejét díszítsd fel a maradék tejszínhabbal és tálalás előtt tedd be a hűtőszekrénybe kb. 20 percre.
Szénhidrát tartalom: 386 kcal.