Karfiolrizs készítése:
A karfiolrizs elkészítése roppant egyszerű. Végy egy nagyobb, esetleg két kisebb fej friss karfiolt! Alaposan tisztítsd meg! Helyezd egy tisztatálba, és óvatosan fejtegesd le róla a karfiolrózsákat! Aprítógépben vagy robotgépben aprítsd össze a karfiolt! Ha nincsen ilyen géped, akkor helyezd a zöldséget például egy nyújtódeszkára, és egy nagyobb méretű késsel aprítsd össze, ahogyan a hagymát szoktuk a pörkölthöz!
Ezután vedd elő a legjobb, nagyméretű serpenyődet vagy WOK-odat! Nem árt, ha tapadásmentes a felülete, mert sajnos a karfiol egy kicsit hajlamos a leragadásra. A tiszta edényben hevíts fel egy minimális kis zsiradékot! Ízlésed szerint ez lehet sertés- vagy kókuszzsír, olaj vagy vaj. Akár el is hagyhatod a zsiradék hozzáadását, ekkor viszont fokozottan figyelned kell, nehogy odakapjon a karfiol!
Pirítsd meg a karfiolt az előre felhevített serpenyőben! Közben kedved és ízlésed szerint fűszerezheted az ételt. A karfiolrizshez jól illik a só, a bors, és a fokhagyma, de akár a kedvenc ételízesítő-keverékeddel is bátran kísérletezhetsz. Ha mindig másképpen fűszerezed, olyan lesz, mintha egy-egy új ételt kóstolnál meg.
Ezért érdemes karfiolrizst fogyasztani:
Mivel a karfiolrizs tulajdonképpen maga a karfiol, így az esetlegesen hozzáadott zsiradékoktól eltekintve, nem tartalmaz glutént és koleszterint sem, teljesen húsmentes, és nem utolsósorban, zsírszegény. Ezért pedig bátran ajánlhatjuk mindenkinek, akinek fontos az egészsége, illetve fogyni szeretne.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!