Ezeket edd reggelire, ha több energiára vágysz

 

  • Zabkása: tejben, vagy vízben főzve, gyümölccsel, vagy nélküle egyaránt nagyszerű választás. Táplál, rostban gazdag, nem hizlal és finom.
  • Joghurt: különösen müzlivel és gyümölcsökkel gazdagítva telitalálat.
  • Magvak: persze kiegészítve gyümölcsökkel, de az előző variációkkal is párosíthatjuk. Természetes E-vitamin források és a gondolkodás is könnyebben megy, ha gyakran fogyasztod őket.
  • Teljes kiőrlésű péksütemény sok zöldséggel, sajttal és kevés felvágottal. Tulajdonképpen a szendvics korszerű változata, csak kicsit az arányokra kell odafigyelned.
  • Persze ha nem tudsz lemondani a reggeli tojásról, az sem baj. Turbózd fel egy kis zöldséggel és sajttal és egyél hozzá barna kenyeret, máris szuper reggeli lehet belőle.

Nem is olyan nehéz, ugye? Meglátod, az egész napod lendületet kap egy ilyen reggeli után.

Itt a J enzim amellyel fogyni is lehet!

Amerikában nemrég fedezték fel a joghurt egyik, mostanáig ismeretlen hatóanyagát, a J-enzimet. Számos előnyös tulajdonsága van!

  • megszünteti a szervezet éhségérzetét,
  • felgyorsítja az emésztés,
  • elősegíti az emésztés,
  • megszabadítja a testet a zsírpárnától.

 

Néhány tipp:

  • Önts egy tálba három pohár zsírszegény joghurtot. Jól moss meg egy nagy uborkát, és vágd fel apró kockákra. Szeletelj fel egy köteg kaprot, és keverd össze az egészet. Ízesítheted sóval, borssal - nagyszerű!
  • Reggelire: egy pohár joghurtban keverj el egy csipetnyi fahéjat.
  • Joghurtleves ebédre: egy pohár (nem sovány)joghurtot turmixolj össze fél hámozott uborkával, egy kis hagymával, egy teáskanálnyi olívaolajjal. Köretként fogyaszthatsz hozzá hónapos retket és egy szelet barna kenyeret.

Így fogyjunk banánnal!

A „Reggeli banánkúra” valószínűleg a világ legegyszerűbben betartható fogyókúrája, kivéve talán Japánt, ahol a módszer robbanásszerűen növekvő népszerűsége az ország eddigi legsúlyosabb banánhiányához vezetett.

A banánimportőr Dole megemelte a beszállítást 25 %-kal, de még így is alig tudják fedezni az igényeket. Következésképpen a banán ára a csillagos eget verdesi, de a reklámoknak és a diétás könyv 600 000 eladott példányszámának köszönhetően nem csökken a banán iránti kereslet. A módszer követői az egyszerűsége és a sikeressége miatt szeretik.

A diéta lényege, hogy a napot egy nyers banánnal, valamint egy pohár szoba hőmérsékletű vízzel kell kezdeni. A nap hátralevő részében édességen kívül bármit lehet fogyasztani. A desszertek tiltólistára kerültek, kora délután lehet csak enni egy kis édes ropogtatnivalót. Nem javasolják az alkoholfogyasztást, és érdemes este 8 óra előtt vacsorázni, továbbá éjfél előtt ágyba bújni.

A diéta legvonzóbb vonása, hogy elég engedékeny a testedzést illetően. Csak akkor kell sportolniuk, ha akarnak, azt is a lehető legkisebb erőfeszítés árán tehetik.

Az őrület új dimenzióba lépett az elmúlt hónapban, amikor a Tokyo Televíziós Műsorsugárzási Rendszer egy televíziós adást tűzött műsorra, melyben az egykori japán operaénekes, Kumiko Mori elmesélte, 7 fölös kilótól szabadult meg a diéta segítségével. Japánban még sosem kongtak ennyire a banános pultok az ürességtől.

A „Reggeli banánkúrát” egy osakai gyógyszerész dolgozta ki, aki sokat foglalkozott a kínai gyógynövény-orvoslással. Sumiko Watanabe a férjének tervezte ezt a fogyókúrát, aki semmilyen más módszerrel nem tudott lefogyni.

Watanabe úr most mindössze 59 kg-ot nyom 175 cm-es magasságához. A diéta sikerét pedig a stresszmentes megközelítésnek tulajdonítja. A táplálkozástudományi szakértők véleménye megoszlik a hatékonysággal kapcsolatban, de a banán tele van keményítővel, mely egy olyan rost, mely a szénhidrátban gazdag élelmiszerekben található, mint pl. a burgonya, a kukorica, az árpa és a banán (különösen a kissé éretlen gyümölcsben).

A diéta támogatói szerint az emészthetetlen keményítő a csodaszer, mivel növeli a test zsírégető képességét.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.