Ezeket edd reggelire, ha fogyókúrázol

Szeretnéd a reggeliddel segíteni a fogyókúrádat? Ugyanakkor változatosságra is vágysz? Szuper reggeli tippjeink segítenek az álom-alak elérésében, ráadásul finomak és sokszínűek is! Próbáld ki őket!

Fogyókúrás reggeli omlett

Füstölt lazacos szendvics

Egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret piríts meg. Kend meg vékonyan alacsony zsírtartalmú krémsajttal, tégy rá egy vékony lazacszeletet, és hintsd meg apróra vágott póréhagymával. A kenyér magas rosttartalma és a hal omega-3-zsírsav tartalma egyaránt hozzájárul a sikeres fogyáshoz.

Zöldséges tükörtojás

Készíts el egy evőkanálnyi olívaolaj segítségével egy tükörtojást. Párolj mellé zöldséget ízlés szerint, például gombát, spenótot, és paprikát. Ez a reggeli minőségi fehérjével látja el a tested, és bizonyítottan fokozza a jóllakottságérzést. Egy szeletke teljes kiőrlésű kenyér megengedett hozzá.

Zabpelyhes gofri gyümölccsel

Két deciliter zabpehelylisztet keverj össze egy teáskanál sütőporral, csipetnyi sóval. Két tojást keverj össze 1,5 dl sovány tejjel vagy mandulatejjel, egy evőkanál juharsziruppal és egy evőkanál kókuszolajjal. A keverékhez add a száraz összetevőket, keverd össze, majd süsd ki gofrisütőben. Diabetikus lekvárral és friss gyümölcsökkel fogyaszd.

Tojásos tortilla

Teljes kiőrlésű tortilla lapokat válassz ehhez a reggelihez. Két evőkanálnyi felaprított lilahagymát, két evőkanál felkockázott kaliforniai zöldpaprikát piríts meg kevés olajon, dobj rá egy nagy tojást, és süsd meg. Tedd két tortillalap közé, hintsd meg kevés reszelt sajttal, és ízesítsd salsa szósszal.

Diétás házi szendvicskrém

Végtelen változatosan készíthető, csak a fantáziád szab határt. A krémeket teljes kiőrlésű kenyérre kenjed. Ötletek a diétás szendvicskrémekhez:

  • sült padlizsán pürésítve borssal és fokhagymával ízesítve
  • összetört konzerv tonhal majonézzel, csemegeuborkával és borssal
  • tojáskrém zsírszegény krémsajttal készítve borssal és mustárral
  • guacamole, azaz avokádókrém zsírszegény tejföllel, fokhagymával, borssal és citromlével ízesítve

Chia puding

Zsírszegény joghurtba keverj egy evőkanál chia magot és két evőkanál zabpelyhet, vagy ha utóbbit kihagynád, akkor két evőkanál chia magot. Keverj hozzá édesítőnek pár csepp Steviát vagy kávéskanálnyi juharszirupot, tégy bele aprított diót, vagy mandulát és gyümölcsöt, például áfonyát ízlés szerint. Egy éjszakán át pihentesd a hűtőben, reggel máris fogyaszthatod!

A szendvicskrémeknek és a chia pudingnak nagy előnye, hogy előző nap elkészíthetők, így a reggeli rohanásban már nem kell bajlódni velük.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.