Enni vagy nem enni – edzés előtt? Ez itt a kérdés!

 

A Bath Egyetem kutatói egy csoport túlsúlyost férfit kísértek figyelemmel Angliában, akik egy órán keresztül sétáltak maximum 60 százalékos oxigén-felhasználás mellett éhgyomorra, majd egy másik alkalommal ugyanígy egy órán keresztül úgy, hogy előtte két órával magas kalóriatartalmú, szénhidrátban gazdag reggelit kaptak. A résztvevőktől minden esetben vért vettek a testmozgás előtt és után, emellett a zsírszövetükből is mintát vettek mindkét alkalommal.

A két csoportnál a zsírszövet génkifejeződésében jelentős különbséget tapasztaltak a szakemberek, a PDK4 és a HSL gének kifejeződése például megnőtt azoknál, akik mozgás előtt éheztek, és lecsökkent azoknál, akik ettek. A PDK4 megemelkedése azt jelzi, hogy a mozgás során az anyagcsere működtetésére az elraktározott zsírt használta fel a szervezet a szénhidrát helyett, míg a HSL általában akkor emelkedik meg, ha a zsírszövet az elraktározott energiát a megnövekedett aktivitás támogatására fordítja.

Mindezekből az következik, hogy a testmozgást megelőző éhezés kedvezőbb változásokat idéz elő a zsírszövetben, és ez hosszútávon mindenképpen előnyösebb az egészségünk megőrzése tekintetében.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.