5 zsírégető saláta recept tavaszra

Bármilyen salátát zsírégetővé tudsz varázsolni, ha megfelelő élelmiszerekkel társítod. Ha a zöldsalátádat egészséges gabonákkal fogyasztod, vagy egyszerűen csak a könnyű főételed mellé eszed, vagy éppen egy főétkezést váltasz ki vele, akkor elérheted, hogy végre elkezdjenek leolvadni azok a fránya plusz kilók. Íme, 5 zsírégető recept-tippünk tavaszra!

fogyókúrás saláta

A nyers zöldségek fogyasztása az egyik leghatásosabb zsírégető módszer: gyorsan elkészíthetők, és bármelyik étkezést kiválthatják. Munkahelyre is egyszerűen vihetsz salátát, így napközben is betarthatod a zsírégető étkezést.

Melyek a legjobb zsírégető saláták?

Nem kell sztárséfnek lenned ahhoz, hogy szuper zsírégető salátákat állíts össze. A lényeg, hogy a saláta legyen egészséges, egyszerű, gyorsan elkészíthető, és könnyedén beilleszthető az étrendedbe. Az egyszerűség is nagyon fontos, hiszen senki nem tölti az idejét szívesen bonyolult receptekkel. Próbálj ki olyan zsírégető salátákat, melyek csak néhány összetevőből állnak. A legjobb karcsúsító zöldségek a káposztafélék, a spenót, a paprika, a hüvelyesek, a brokkoli.

Hogyan segítenek a saláták a fogyásban?

A saláták magas rosttartalma fokozza a jóllakottságérzetet, ezért ha salátát eszel, biztosan kevesebbet fogsz enni mellette. Vitamin- és ásvány anyag tartalmuk, valamint egyéb hasznos méregtelenítő, antioxidáns és gyulladásgátló vegyületeik segítenek megtisztítani a tested a káros anyagoktól, csökkenteni a gyulladást, és akár csökkenteni a stresszel összefüggő éhséghormonok termelődését. A saláták kalóriatartalma alacsony, és úgy lakatnak jól, hogy közben egyáltalán nem hizlalnak, mert az emésztésükhöz szükséges energia olykor több, mint amennyi energiát adnak. De a puding próbája az evés. Hogy lásd, valóban fogyhatsz egészséges salátákkal, építsd be őket a mindennapi étkezésedbe. Adunk hozzá 5 remek zsírégető saláta receptet, finom tavaszi zöldségekkel!

1.Üde tavaszi vegyes saláta

Hozzávalók:

1 fejes saláta

1 fél kígyóuborka

3-4 szem paradicsom

4 retek

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál tökmag

1-2 evőkanál citromlé

csipet só, bors

 

Elkészítése:

A zöldségeket tetszőleges módon aprítsd fel: kockákra, karikákra, vagy csíkokra. Salátástálban keverd össze őket alaposan a sóval, borssal, tökmaggal, citromlével, és olívaolajjal.

 tavaszi zsírégető saláta

2.Gyömbéres spenótsaláta

 

Hozzávalók:

20 dkg spenót

1 szál sárgarépa

1 csokor petrezselyemzöld

10 dkg zeller

1 marék napraforgócsíra

két evőkanál olívaolaj

kevés gyömbér

citromlé

méz

 

Elkészítése:

A petrezselymet aprítsd fel, a spenótlevelet is vágd darabokra. Add hozzájuk a lereszelt répát és zellert. Keverj a salátamix-hez kevés mézzel elkevert citromlevet, teáskanálnyi reszelt gyömbért, és végül az olívaolajat.

 

3.Brokkolisaláta

 

Hozzávalók:

egy fej brokkoli

4 piros retek

egy szál újhagyma

mustár

méz vagy stevia édesítő

olívaolaj

 

Elkészítése:

A brokkolit is lehet nyersen fogyasztani, de érdemes rózsáira szedve öt percre forró vízbe dobni, majd úgy fogyasztani. Így a torzsája is fogyaszthatóan puhább lesz. A brokkolirózsákhoz add hozzá a felszeletelt retket és újhagymát. Egy kevés mézzel még nem fogod kiütni a kalóriaszámlálót, de ha jobb szereted a nullkalóriás édesítőket, akkor használj stevia cseppeket. A mustárt keverd el az édesítőszerrel vagy kis mézzel, és olívaolajjal, és azzal keverd át a zöldségeket.

4.Tavaszi reteksaláta

Hozzávalók:

1 csokor retek

fél kígyóuborka

egy kisebb fej jégsaláta

negyed vöröskáposzta

egy marék napraforgómag

olívaolaj

citromlé

 

Elkészítése:

A retket és a kígyóuborkát szeleteld fel, a jégsaláta vágd fel darabokra, a vöröskáposzta vékony csíkokra. Keverd össze salátástálban, szórd meg napraforgómaggal, olívaolajjal és kevés citromlével.

 

5.Medvehagymás borsósaláta

 

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma

35 dkg zsenge zöldborsó

fél fej jégsaláta

egy marék szezámmag

egy teáskanál reszelt gyömbér

citromlé

olívaolaj

 

Elkészítése:

A zsenge tavaszi zöldborsót nyersen is élvezet fogyasztani, de ha pár percig párolod olajon, akkor is nagyon finom, és kicsit puhább lesz. A jégsalátát és a medvehagymát vágd fel, és add a borsóhoz. A gyömbért, citromlevet, olívaolajat, szezámmagot, pici sót keverd össze, és add a zöldségekhez. Alaposan keverd át a salátát, és frissen fogyaszd.

 

Bátran variáld a friss zöldségeket egymással, és különféle magvakkal. Ha nevelsz otthon csírákat, vagy vásárolsz, akkor azokból is mindig érdemes egy-egy marékkal a salátához keverni. Élvezd a saláták finom ízét, valamint egészségjavító és zsírégető hatását!

Jó étvágyat!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.