Párnahuzat készítése viszkózból

A varrás sokak számára pihentető kikapcsolódás, amely nagyszerű lehetőség különböző textilek otthoni elkészítésére is. A leggyakoribb DIY projektek olyan háztartási textilek elkészítéséhez vannak, mint például egy konyharuha vagy ágyneműk. Ebben a cikkben egy egyszerűbb párnahuzat készítését mutatjuk be viszkózból.

Viszkóz anyag előnyei

A viszkóz anyag igencsak népszerű, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Nagyszerű nedvszívó és légáteresztő képességű, amely nagyszerű választássá teszi ágyneműk készítéséhez. Mivel természetes alapanyagokból készül – pamut és cellulóz -, elektrosztatikus feltöltődés nem jellemző rá. A minőségi viszkózt tehát ágyneműk mellett fényes kelmékhez használják, mint például alkalmi ruhák, blúzok és ingek, valamint fehérneműk.

Párnahuzat készítése

Nézzük tehát, hogyan készíthetünk párnahuzatot gyorsan és egyszerűen. Természetesen a párna méretének lemérésével kell kezdenünk. A szükséges magasság a párna magassága plusz 2 centiméter lesz, amely a szegés szélessége lesz. A szélességhez pedig oldalanként 10 centit kell hozzáadnunk. Az anyagot úgy kell majd összehajtanunk, hogy a két 10 centiméteres rész fedje egymást. Ezen átfedés széleit kell elsődlegesen levarrnunk. A levarrt szélek után a huzat alját kell levarrnunk, végezetül pedig a másik szélét is varrjuk le.

A fenti huzathoz nem szükséges cipzár használata, azonban cipzárt használó verziót is könnyen találhatunk. Ebben az esetben figyeljünk oda a megfelelő cipzár fontosságára. Ezt sokan jobban szeretik a gombos változathoz képest, hiszen gyorsabb és könnyebb a használata. Varrás szempontjából a cipzárral ellátott verzió sem nehezebb, mindösszesen a cipzár hosszát kell majd kellő odafigyeléssel lemérnünk.

A projekthez szükséges anyagokat a Bubulakovo oldalán könnyedén megtalálhatod.

 

A fotó forrása: undrey - stock.adobe.com


Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.