A tökéletes intim gyantázás titkai - így csinálják a szakértőink

Az ápoltság és az üde frissesség érzése a legtöbb ember számára csábító, legyen szó nőről vagy akár férfiról. Ha valaki szeretné ezt hosszabb ideig élvezni, annak javasolt az intim gyantázás. Sokan próbálkoznak az otthoni intim gyantázással, a szakértők szerint viszont érdemes inkább meglátogatni egy erre specializálódott intim gyanta szalont. De miben más az eljárás egy intimkozmetikus keze által? Hogyan lehet az, hogy míg otthon akár meg is sérülhetsz a folyamat közben, a szalonban képesek a sérülésmentes eredményre? A szakértő most válaszol!

(Envato Elements)

Az intim gyantázás előkészületei

Ma már egyre népszerűbbé válik az intim gyantázás, azonban az otthoni próbálkozások során akár sérülések is keletkezhetnek a bőrön. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, érdemes részletesen is beszélni a folyamatról, de a legjobb megoldás egy intimkozmetikus felkeresése.

A szakszerűen elvégzett intim gyantázás ugyanis nemcsak bársonyosan puhává varázsolja az intim bőrfelületed, hanem megóvja azt a gyulladásoktól, kiütésektől és az irritációtól is. De most nézzük, hogy melyek a tökéletes intim szőrtelenítés titkai!

Felkészülés az intim területek gyantázására

Ahhoz, hogy a gyantázás fájdalommentes és hatékony legyen, alaposan fel kell készülnöd. Először érdemes megvárni, hogy a szőr hosszúsága elérje a 3-5 mm-t. Emellett el kell döntened, hogy milyen fazont szeretnél. A bikini fazon például akár sérülések nélkül is kivitelezhető otthon, de a nemi szervek környékéről történő szőreltávolítás már nem ajánlott szakértő nélkül.

A megfelelő gyantázó termék kiválasztása

Első lépésként ajánlott kiválasztani a megfelelő gyantát, amit speciálisan az intim területekhez fejlesztettek ki. Érdemes alaposan körülnézni a különböző gyártók ajánlatai között, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb terméket. A jelenleg csak a szalonokban elérhető, más gyantákhoz viszonyítva kellemesebb MicroWaxing eljárás anyaga például tökéletes választás lehet.

Az intim gyantázáshoz szükséges eszközök összegyűjtése

Miután kiválasztottad a megfelelő gyantát, érdemes beszerezned az összes szükséges eszközt, amelyekre szükséged lesz az intim gyantázás során. Ezek lehetnek például a spatulák, amelyek segítségével a gyantázó anyagot könnyen felviheted az intim területekre. Emellett szükséged lehet sterilizáló és fertőtlenítő szerekre is, hogy biztosítsd a bőröd higiéniáját. Továbbá bőrnyugtató és hidratáló krémek segítik majd a bőr rugalmasságát és selymes puhaságát a folyamat alatt és után.

A tökéletes intim gyanta technikája

Most, hogy a felkészülési folyamatot már megbeszéltük, itt az ideje, hogy belevágjunk az intim gyanta technikájának részleteibe. Ezzel ugyanis kisebb fájdalom mellett hatékonyabb eredményt érhetsz el.

A gyanta felhordásának helyes módja

Az intim gyantázás során különösen fontos az óvatosság, a helyes technika és a precizitás. A folyamat során egy kicsit feszítve kell tartanod a bőrt, hogy a gyanta meg tudjon kapaszkodni a szőrszálakban. Mindig a hajnövekedés irányába dolgozz, mivel ez segít megelőzni a szőrszálak letörését és a bőr irritációját.

Az intim területek gyantázása lépésről lépésre

Kezdd az alsó hasrészről, majd haladj a bikini vonal felé, majd folytasd a nemi szerv környékén. Itt különösen fontos az óvatosság, mivel ez egy rendkívül érzékeny terület. Férfiaknak például egyáltalán nem is ajánlott az otthoni próbálkozás, hiszen a sajátos anatómiai felépítés miatt balesetveszélyes lehet.

A bőr megnyugtatása és hidratálása a gyantázás után

Fontos, hogy ilyenkor megnyugtasd a bőröd, hiszen az irritálódott bőrfelület kezelés nélkül begyulladhat, elfertőződhet. Az intim gyantázás alatt tehát elengedhetetlen az intenzív, mélyhidratálós bőrápolás, míg a következő 72 órában fertőtleníteni, hámosítani és hidratálni kell ezt a területet. Fontos, hogy egyáltalán ne használj bőrradírt 7-8 napig!

Tippek a legjobb eredmény eléréséhez

A hatékonyságot a bőrápolással tudod a leginkább növelni. A kezelt bőrfelület ugyanis meghálálja a törődést, és szép, rugalmas, egészséges testrészt kapsz cserébe.

Az intim gyantázás időzítése

Fontos, hogy nőként ne a menstruáció idején kezdj bele az intim gyantázásba, hiszen ekkor sokkal fájdalmasabbnak élheted meg a folyamatot. Ha feszült vagy stresszes vagy, akkor pedig érdemes egy kicsit lazítanod, hogy minél nyugodtabban és könnyebben átvészelhesd az intim gyantázást.

Az intim területek ápolása és tisztítása a gyantázás előtt és után

Két intim gyantázás között javasolt a speciális intim mosakodó gél használata a hagyományos tusfürdő helyett még a szeméremdombon is. Ezután fontos, hogy rendszeresen hidratáld az intim részeidet, hogy megakadályozd a szárazságot, a súlyos irritációt és a bőr sérülését a gyantázás során. A hidratáló krémnek olyannak kell lennie, amely nem tartalmaz mesterséges illat-, és színezőanyagokat, kőolajszármazékokat, és támogatja a bőr természetes védőrétegét.

A fájdalom csökkentése a gyantázás során

Amennyiben úgy érzed, hogy alacsonyabb a fájdalomküszöböd, akkor az intim gyantázás előtt fél órával érdemes lehet bevenni egy fájdalomcsillapítót.

Remélem, hogy hasznos volt számodra a cikk! Szakértőként azt javaslom, hogy mindenképpen látogass el egy intimkozmetikai szalonba. Ilyen például a Naturiti, ahol barátságos környezetben profi szakemberek fogadnak.

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.