5 dolog, amit érdemes beszerezni sulikezdésre

  Ugyan augusztusban még javában tart a nyári szünet, nem árt, ha már ekkortájt elkezdünk gondolkodni azon, hogy mire lesz szükség a következő tanévben. Természetesen a vakáció alatt nem ez a gyerekek kedvenc programja, de az írószerek, füzetek, táskák, tolltartók, asztalok és gyereklámpák már a nyári hónapokban is kaphatóak, így nem érdemes a nyárvégi tömegben vadászni egy-egy darabra.

5 dolog, amit érdemes beszerezni az iskolakezdés előtt

Az áruházak már július közepétől elkezdik kínálni az iskolakezdéshez szükséges portékát. Ugyan az írószerboltok alapfelszereltségéhez tartoznak a különböző, iskolához szükséges eszközök, nyári időszakban különösen hatalmas a választék. Ha nem akarunk lemaradni a legjobb minőségű árukról, érdemes minél előbb körülnézni, hiszen van pár olyan, amit már a tanári lista kiküldése előtt beszerezhetünk, mivel biztosan szükség lesz rájuk.

Írószerek

Az írószerek megvásárlásával nem lehet mellényúlni: attól függően, hogy milyen osztályba jár gyermekünk, nagyjából meg lehet becsülni, hogy mire lesz szüksége. Alsóban a kötelező darabok közé tartoznak a piros-kék-, illetve a zöld postairon, valamint a ceruzák. Ekkor még a zsírkréta és a színesceruzák is a tolltartó alapdarabjai, ám ez a felsőbb osztályokban jellemzően elvész, és elég egy Rotringceruza a hozzávaló betétekkel, illetve néhány toll. Az írószerek közé sorolhatjuk a radírt is, amiből érdemes már az elején többet vásárolni, hiszen kevés radír bír ki egy egész tanévet.

 

Füzetek

Ugyan sokat segít, ha megkapjuk a tanártól a tanszerlistát, nem követünk el nagy hibát, ha érzésre vásárolunk füzetekből. A vonalas és négyzetrácsos füzetek mellett ne feledkezzünk meg az üres mértanfüzetről, illetve az énekórákon használatos kottafüzetről sem! A nyelvtanuláshoz elengedhetetlen a szótárfüzet, ám ebben az esetben a legkönnyebb a dolgunk, ha későn intézzük el a bevásárlást, ugyanis egy hagyományos vonalas füzetbe mi magunk is behúzhatjuk a felezővonalat.

Tervező

A tervező ugyan nem alapkellék, de mindenképpen hasznos. Azon túl, hogy fel lehet bele írni az órarendet, több funkciót is ellát. Többféle változat közül választhatunk: van asztali, valamint füzet- és könyvalapú. Mindenkinek más információ a fontos, így az alapján érdemes választani, hogy mit szeretnénk feljegyezni. Rendkívül hasznos típus az, amibe a házi feladatokat is fel lehet írni, így gondoskodva arról, hogy semmi nem merül feledésbe.

Bútorok és felszerelések

Különösen iskolakezdők esetében fontos pont, hogy legyen egy kényelmes szék és egy praktikus asztal, amivel gond nélkül el lehet kezdeni a tanulmányokat. A bútorok több színben kaphatóak, és az is csak rajtunk áll, hogy hány fiókosat választunk, illetve hogy szeretnénk-e az asztal tetejére tároló fakkokat.

Ugyan a tanév elején még sokáig világos van, az idő előrehaladtával ez változik, ezért érdemes beszerezni egy gyereklámpát is. Ezt akár lógatva, akár az asztalra szerelve is beszerezhetjük, és a különböző mintáknak hála gyermekünk kiválaszthatja kedvencét. Előnye, hogy a gyereklámpa fénye is ugyanúgy funkcionál, mint a felnőtteknek készült társai: több típusnál állíthatjuk a fényerőt, ami ideális környezetet biztosít a tanuláshoz.

Kiegészítők

Elsős gyerekeknél nem feledkezhetünk el a háti- és tornazsákról, uzsonnás dobozról, vizespalackról és a tolltartóról sem. Ezek megvétele ugyan meglehetősen költséges, hosszabb távra is tervezhetünk velük, hiszen jó esetben évekig bírják.

 

Mire lehet még szükség?

Bármennyire is készülünk fel, előfordulhat, hogy év közben szert kell tennünk még plusz füzetekre, szövegkiemelőkre, vonalzóra, körzőre vagy kötelező olvasmányokra. Szerencsére ezekre a darabokra általában nincs szükség rögtön az év elején, úgyhogy bőven van időnk beszerezni őket. Természetesen akkor sincs gond, ha idő előtt megvesszük őket, mert nem kérnek enni, így csak a megfelelő helyen kell várniuk a sorukra.

 

Pénztárca- és környezetkímélő tippek

Sok esetben otthon is fellelhető egy-egy szükséges eszköz: akár saját egykori eszközünk is – például egy vonalzó vagy körző – újra szolgálatba állhat, nem is beszélve az esetleges félretett füzetekről! Ha egy megkezdett spirálfüzetből kitépjük a szükségtelenné vált jegyzeteket, ugyanúgy használható, mintha újonnan vettük volna. Hasonlóképpen járhatunk el a tornafelszereléssel is: egy megunt pólót és rövidnadrágot kinevezhetünk tornaruhának, így ezzel sem kell bajlódnunk a továbbiakban. Ha valamiből túl sok van, cserélgethetjük gyermekünk osztálytársaival, így mindenkihez eljuthat egy olyan eszköz, amiben éppen hiányt szenved.

 

Az iskolakezdés senkinek sem kellemes: a gyerek az elmúlt nyarat siratja, a szülő pedig az időt, ami azzal jár, hogy beszerezze az iskolakezdéshez szükséges dolgokat. Azonban ha időben lépünk, nem a tömegben idegeskedve kell kiválasztanunk a maradékból azt, amire szükségünk van.

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.