Körömvirág tea készítése és alkalmazása

 

Hatóanyagai között megtalálhatók: flavonoidok, karotinoidok, szaponinok, E vitamin, nyálkaanyag.

A növény virágzatát kell felhasználni a tea főzéséhez, egészben vagy a fészekből kicsípve egy darabot.

Mivel a körömvirágot könnyű gondozni, szaporíthatjuk kiskertben, vagy az erkélyen egy nagyobb cserépben, balkon ládában is.

A magokat március végén szórjuk el 2-3 cm mélyen, majd a kelést követően ritkítsuk meg a palántákat, csak minden második, vagy harmadik növényt hagyjunk bent az ágyásba. Május végén, vagy június elején a 6-7 hetes növényekről már szedhetjük a szép narancssárga, vagy sárga színű értékes virágzatot.

 

Gyógyhatásai között szerepel a hámosító és bőrregeneráló tulajdonság, így gyakran a kozmetikai ipar is felhasználja készítményeibe.

Körömvirág gyógytea recept:

Vegyünk 2 tk. Szárított körömvirágot, majd forrázzuk le 2 dl forrásban levő vízzel, és 15 percig hagyjuk állni. ezután szűrjük le, és naponta igyunk meg belőle két csészével.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.