Jobban alszanak a gazdik kutyájukkal

„A legtöbben úgy gondolják, hogy szőrös hálótárs zavarja az alvásminőséget. Ehhez képest kutatásunk azt mutatja, hogy sokan épp attól nyugszanak meg és lazulnak el, hogy mellettük van négylábú kedvencük egész éjjel” – mondja Louis Krahn, az arizonai Mayo Clinic alvásszakértője.

A kutatás sorn negyven olyan egészéges felnőttet vizsgáltak, akiknek semmilyen alvászavaruk nincs, és akik a kutyájukkal együtt aktivitásmérő eszközt használtak hét éjszakán keresztül alvási szokásaik feltérképezésére. Mint kiderült, azok, kik kutyájukkal aludtak, pihentetőbb éjszakát éltek át, függetlenül attól, hogy törpeuszkárral vagy dán doggal aludtak-e. Mindez Dr. Krahn szerint mindez a biztonságérzettel és kötődéssel függ össze, amelyet a gazdik kutyájuk társaságában éltek át.

Az anyag a Mayo Clinic Proceedingss című szaklapban került publikálásra.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.