Hogy érdemes SUP-ot választani nőként?

Alapvetően az evezésben nincs jelentősége a nemeknek: a tapasztalat az tapasztalat, a tudás az tudás. Ugyanakkor mégis megfigyelhető némi eltérés a választásban. A nők sokkal inkább a gyakorlatiasság oldaláról közelítik meg ezt a kérdést, és valószínűleg nem beszédtéma számukra a mindennapokban a deszkájuk milyensége, de ettől még fontos számukra, hogy a kiszemelt deszka nagyon is jól teljesítsen. De milyen tényezőkre érdemes odafigyelni?

A méret, ha tetszik, ha nem, itt lényeg!

Nemcsak a SUP mérete a mérvadó, egészen pontosan nem önmagában a centiméterek száma az, ami fontos, hanem a deszka hosszúsága, és a boldog tulajdonos magassága, mert ezek nagyon is összefüggnek egymással. Általában 160 centiméteres magassághoz a 3-3,5 méteres deszka bőven elegendő. Természetesen hosszabb variációk is beszerezhetőek, de különösen kezdőként nehezített lehet a forgolódás, főleg ha még az evezési technika sem a legprofibb. Háromméteres hosszúságnál azt az egyet érdemes figyelembe venni, hogy ez a méret nem kétemberes.

Aztán, ha már a centiknél tartunk, akkor a vastagság is olyan szempont, amit nem jó ötlet félvállról venni, mert a vékony deszka felhajtó ereje kicsi, ami különösen hideg vízben hátrányos, ráadásul hamar átnedvesedik, aztán következhet a didergés. Minél vaskosabb, annál stabilabb. És még valami. A tapadás kérdését is megéri körbejárni, főleg, ha a deszkán némi pihenő is esélyes, mert a megcsúszás balesetveszélyes.

Még mi az, amit nem hagyhatunk ki a felsorolásból?

Természetesen a kiegészítők, kellékek is sokat nyomnak a latba, már ami a milyenségüket illeti. Így aztán nem mindegy, hogy a SUP evező paraméterei hogyan alakulnak, ahogy az sem mellékes, hogy az egyéni igények milyen egyéb beszerzést sürgetnek, például gumikötél vagy vízálló táska.

El is érkeztünk a legfontosabb részhez, ugyanis a siker kulcsa a tapasztalatszerzésben, a próbálásban rejlik. A SUP megvásárlását ugyan rá lehet bízni a vakszerencsére, de ez bizony nem a legjobb ötlet. A bérlés például tökéletes a tesztelésre, így nagyjából kialakítható az az egyéni preferenciarendszer, ami alapján már nem vitás a beruházás eredményessége.

(X)

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.