A fűszerezésnél érdemes eredeti ceyloni fahéjat használni, mert ez habkönnyű és törékeny fűszer.
A boltban kapható kemény héjú fahéj egy kasszia fajta, ám a kasszia egy babér féle növény kérge, és nélkülözi a ceyloni fahéj aromáját.
Hozzávalók:
2 evőkanál közepes méretű szálas zöldtea, vagy ha ez, nincs, akkor vegyünk 4 tasak filteres zöldteát.
5 db fehér vagy zöld kardomon, 9 szem egész fehér bors, 7 cm hosszú fahéjrúd, 4 csésze forralt víz.
Vegyünk elő egy nagyobb méretű teafőző kannát, majd tegyük bele tealeveleket.
A fűszernövényeket áztassuk be 4 csésze forró vízbe kb. 2 percig, majd, szűrjük le a vizet és ezt a fűszeres vizet öntsük rá a tealevelekre a kannába és hagyjuk állni szintén két percig, míg a tealevelek megfelelően kiáznak.
Végül leszűrve öntsük ki csészékbe a zöldteát, és melegen fogyasszuk el.