Ezért is olyan fontos a reggeli

A King’s College London munkatársai egyetértenek abban, hogy a reggeli valóban a nap legfontosabb étkezése, de közben azt is vallják, hogy kamaszok esetében szinte létfontosságú, hogy ébredés után egyenek valamit. Ha ugyanis ebben a szenzitív periódusban rendszeresen kimarad a reggeli, az már a fejlődést is befolyásolja: nem jut a szervezet elég vashoz, energiához, folsavhoz, kalciumhoz, ami számos egészségügyi probléma gyökere lehet.

A szakemberek a kutatás során négy és 18 év között gyerekek napi étkezési szokásait követték 2008 és 2012 között. Mint kiderült, a 11 és 18 év közötti gyerekek mintegy negyede minden reggel kihagyta a reggelit, ugyanez pedig a négy és tíz év közöttiek hét százalékára volt igaz.

A reggelit elbliccelő gyerekeknek harmada vashiányos, míg az ötöde nem jut elég kalciumhoz, hét százalék szervezetében pedig kevés a folsav. „Mindez azt sejteti, hogy a reggeli valóban rendkívül fontos étkezés, hiszen ezeknek a tápanyagoknak a hiánya az egész életminőséget, egészséget befolyásolja abban a korban, amikor a szervezet még fejlődésben van” – mondja a kutatást vezető Dr. Gerda Pot.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.