Ezeket az illóolajokat érdemes ősszel használni a megfázás ellen

  • Borsmentaolaj: használhatod fejfájásra, megfázás tüneteinek enyhítésére, izomfájdalomra, tehát influenza idején is hasznos lehet. Alkalmazhatod inhaláláskor, bedörzsölheted a bőrödbe vagy párologtatva, de a fürdővizedbe is cseppenthetsz belőle.
  • Ánizsolaj: kiváló segítség köhögés esetén. Párologtathatod, bedörzsölheted, így is, úgy is nagyon hatásos.
  • Cédrusfaolaj: vagy más néven a fák istenének párlata. Ez az aranysárga olaj kitűnő megfázásra és ugyanakkor segít kiüríteni a negatív gondolatokat, tehát meggyorsítja a betegség lefolyását. Használhatod bedörzsölve, vagy fürdővízbe, esetleg párologtatva.

  • Citromolaj: azt már tudjuk, hogy a citrom nagyon sokoldalú gyümölcs, ezért nem meglepő, hogy a belőle nyert illóolaj is ugyanolyan,tehát számos esetben használhatod. Természetesen megfázásra, fejfájásra többek közt, de nagyszerűen lehet vele szellemi fáradságot és stresszt oldani is.
  • Eukaliptuszolaj: köhögésre, megfázásra fantasztikus gyógyír és szinte mindegy, hogyan veted be ezt a csodafegyvert. Inhalálhatsz, bedörzsölheted a bőrödbe, fürdőbe cseppenthetsz, borogatáskor használhatod vagy akár párologtatáskor is. Társítva erdei fenyő olajjal megduplázod a hatását.

Csak egy icipici ízelítőt hoztunk az illóolajok közül, de ezek mind kiválóan alkalmasak a megfázás tüneteinek enyhítésére. Jönnek a hűvös napok, érdemes feltölteni az otthoni készletet, kipróbálni az illóolajok varázslatos világát.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.